Raindrop, de druppelvormige opvangbak voor regenwater die zich aanpast aan elke woonomgeving

Janine image
door Janine

30 Juni 2020

Raindrop, de druppelvormige opvangbak voor regenwater die zich aanpast aan elke woonomgeving
Advertisement

Wist je dat regentonnen ook functionele designobjecten kunnen worden? Natuurlijk kunnen ze niet worden beschouwd als echte snuisterijen of objecten die met extase te bewonderen zijn, maar een Nederlandse studio heeft al een aantal jaren geleden een project genaamd Raindrop ontwikkeld, dat de functionaliteit van het verzamelen combineert met een modern design, dat zich kan aanpassen aan de meest uiteenlopende omgevingen, met zijn gebruikelijke nut.

via Archello

Advertisement
Bas Van Der Veer

Bas Van Der Veer

Het project Raindrop bestaat uit een opvangbak voor regenwater in een functionele en harmonieuze vorm van een waterdruppel in combinatie met een kit die ook een kan bevat voor het vullen van water en zich perfect aanpast aan leidingen tussen 50 en 80 millimeter. Het is zeker geen nieuwe uitvinding, maar het project van de Nederlandse studio Bas van der Veer heeft een troefkaart in handen in de esthetiek, en kan zich aanpassen aan elke buitenomgeving.

Raindrop is de duidelijke evolutie van andere regentonnen die al op de markt zijn, en zijn bijzonderheid zit ‘m in het feit dat de kracht ervan ligt in de integratie met elke omgeving en in het feit dat het elke keer dat het regent water direct uit de buis ontvangt.

Advertisement
Bas Van Der Veer

Bas Van Der Veer

Om te profiteren van het water dat in dit reservaat is opgeslagen, stelt Raindrop zichzelf voor aan de klant met een kan die is opgenomen in de structuur die de vorm heeft van een waterdruppel, een eenvoudige uitrusting die ook een kraan aan de onderkant heeft voor de opvang van regenwater dat in de loop van de tijd is opgeslagen.

Raindrop is de perfecte oplossing voor degenen die regenwater willen opvangen; voor het opslaan tot 125 liter is er de Pure Rain variant, een regenton die anders van vorm is maar met een knipoog naar luxe design en die ook kan worden omgetoverd tot een fontein voor vogels.

Bas Van Der Veer

Bas Van Der Veer

Voor kleinere ruimtes is er de Raindrop Mini, een regenton die ook is ontworpen door de Nederlandse studio, speciaal ontworpen voor zeer kleine balkons of tuinen. Deze innovatieve ontwerpsystemen voor de opvang van regenwater zijn al sinds 2018 op de markt, verkrijgbaar in sommige digitale winkels en in een aantal bouwmarkten en tuincentra over de hele wereld.

Een functionele en tegelijkertijd aanpasbare oplossing voor elke woningstructuur!

Advertisement