Deze 11-jarige autodidactische jongen creëert hyper-realistische portretten die de beste kunstgalerijen waardig zijn

Janine image
door Janine

27 Maart 2019

Deze 11-jarige autodidactische jongen creëert hyper-realistische portretten die de beste kunstgalerijen waardig zijn
Advertisement

Hedendaagse kunst heeft zijn volgende aangeboren talent gevonden. Door de publicatie van veel van zijn portretten op zijn Instagram-profiel, heeft Kareen Waris Olamilekan, een 11-jarige Nigeriaanse jongen, een respectabele plaats verworven in het panorama van moderne portretten.

Kareen begon met tekenen op 6-jarige leeftijd, maar het was toen hij met zijn familie twee jaar later verhuisde dat alles veranderde.

Advertisement
kareem waris / instagram

kareem waris / instagram

In de buurt van zijn nieuwe huis merkte Kareem de Ayowole Art Vocational Academy op, een prestigieus artistiek instituut niet ver van zijn woonplaats. Vanaf dat moment begreep Kareem dat het zijn weg was om in die school artistieke studies te gaan volgen.

Toen Kareem zijn tekeningen liet zien aan een professor in de kunstacademie, twijfelde de laatste niet dat de jongen alles in zich had om naar de Ayowole Art Vocational Academy te gaan; zonder enige voorbereiding wist Kareem portretten te tekenen met absolute en verrassende perfectie.

Advertisement
kareem waris / instagram

kareem waris / instagram

Kareem tekent graffiti, strips, cartoons en illustraties voor boeken en tijdschriften, maar waar hij het meest van houdt, is het creëren van hyper-realistische portretten, geïnspireerd door alles om hem heen, inclusief zijn familie.

Nu is Kareem heel beroemd, met meer dan 30.000 volgers op Instagram die hem trouw volgen; maar het succes is hem niet naar het hoofd gestegen: de 11-jarige Nigeriaanse jongen is nog steeds een normale tiener die zijn familie helpt en vaak geweldige portretten maakt van zijn vrienden.

Van de gemaakte portretten, is dit de favoriet van Kareem. Het vertegenwoordigt een jongen die van een lepel eet met tranen en zweet op zijn gezicht, met bijna fotografische details!

Kareem's familie leeft geen comfortabel leven, dus de jongen kan het zich niet veroorloven om zijn droom te realiseren. Veel van het tekenmateriaal wordt verstrekt door zijn ouders en zijn leraar.

Kareem vindt dat de regering van Nigeria jonge kunstenaars meer moet helpen, om verborgen talenten te zoeken, ook in de kleinere dorpen.

Advertisement

De Nigeriaanse jongen wil de nieuwe Michelangelo worden en wie weet of op een dag zijn buitengewone hyper-realistische portretten in kunstgalerijen worden getoond!

De droom van Kareem zou heel snel uit kunnen komen, ook dankzij de enorme zichtbaarheid van zijn werken op zijn Instagram-profiel.

Artistiek succes begint met kleine stapjes. De meer dan 30.000 gebruikers die de portretten van Kareem ondersteunen, zijn de eerste druppel van een oceaan waarvan we hopen dat die de 11-jarige jongen geluk zal brengen.

Advertisement