Hoeveel energie kan worden verkregen door alle huizen met zonnepanelen te bedekken? De Zwitserse onderzoekers geven het antwoord

Janine image
door Janine

06 April 2019

Hoeveel energie kan worden verkregen door alle huizen met zonnepanelen te bedekken? De Zwitserse onderzoekers geven het antwoord
Advertisement

Zwitserland blijft ons verbazen en dit keer komt het goede nieuws van hernieuwbare energie. Het land kan 83% van de energie die het verbruikt genereren door fotovoltaïsche systemen op het dak van huizen te installeren. Een revolutionaire schatting die de strijd tegen niet-hernieuwbare energie voor altijd zou kunnen veranderen.

Het voorstel komt van een team van experts van het Zwitserse Federale Instituut voor Technologie in Zürich.

via admin.ch

Advertisement
sferrario1968/Pixabay

sferrario1968/Pixabay

Meer dan een derde van de elektriciteit in Zwitserland wordt geproduceerd uit niet-hernieuwbare bronnen, zoals kernenergie en, volgens de studie van Zürich, als alle daken van Zwitserse gebouwen waren uitgerust met fotovoltaïsche zonnepanelen, zou de staat een gemiddelde van 50 TWh van elektriciteit per jaar produceren, volgens het Federale Bureau van Energie van de Europese natie.

De levering van fotovoltaïsche systemen aan daken zou honderd miljoen Zwitserse frank kosten, ongeveer 15% van het bruto binnenlands product van het land.

Advertisement
MaxPixel

MaxPixel

Zwitserse onderzoekers hebben een dak ontwikkeld met verschillende lagen fotovoltaïsche cellen die elektriciteit kunnen produceren.

Dit geavanceerde systeem bestaat uit een ultradunne gebogen laag die op het dak is geplaatst. Het is samengesteld uit een plaat intern cement dat dient als basis voor de verwarmings-, koel- en isolatiebuizen, die met meer cement zijn bedekt. Aan de bovenkant wordt een dunne film fotovoltaïsche cellen geplaatst; het ontworpen prototype wordt gekenmerkt als zeer goedkoop en uiterst efficiënt en is ongeveer 7,5 meter hoog, met een totaal gebogen oppervlak van 160 vierkante meter.

We hopen daarom dat er snel overgegaan wordt naar de feiten... en dat veel andere landen er een voorbeeld aan zullen nemen!

Advertisement