Toronto: servies en bestek van tarwezemelen maken hun debuut tijdens een publiek evenement

Janine image
door Janine

04 April 2019

Toronto: servies en bestek van tarwezemelen maken hun debuut tijdens een publiek evenement
Advertisement

Ter gelegenheid van de Green Living Show in Toronto, arriveert een geldig alternatief voor wegwerp plastic: biologisch afbreekbaar bestek van tarwezemelen. De productiefabriek van Biotrem kan tot 10.000 biologisch afbreekbare borden en kommen van een ton zemelen produceren. Tot nu toe zijn de producten van Biotrem verkrijgbaar in een tiental Europese landen, maar ook in Canada, de Verenigde Staten, Zuid-Korea en Libanon. Het is duidelijk, zemelen zijn ook goed voor het milieu.

via Biotrem.eu

Advertisement
Biotrem

Biotrem

Deze week hebben de inwoners van Toronto geleerd dat tarwezemelen goed zijn, niet alleen om de spijsvertering te verbeteren, maar ook voor het milieu. Een innovatief Pools bedrijf heeft op de Green Living Show in Toronto zijn biologisch afbreekbaar wegwerpbestek met tarwezemelen gepresenteerd.

Hoewel een normaal wegwerp plastic bord 500 jaar nodig heeft om te verteren, doet het servies van Biotrem daar veel korter over: maximaal één maand. Ze zijn gemaakt van gecomprimeerde tarwezemelen, een bijproduct van het graanmaalproces. Biotrem kan tot 10.000 biologisch afbreekbare borden en kommen van een ton zemelen produceren.

Advertisement
Biotrem

Biotrem

Tarwezemelen zijn in staat voedsel warm of koud, vloeibaar of vast te houden en zijn magnetronbestendig. Van picknickplaatsen tot bars, zouden nieuwe biologisch afbreekbare kopjes en borden de hoeveelheid vuilnis die zich op afvalplaatsen ophoopt aanzienlijk kunnen verminderen.

 

Biotrem

Biotrem

Jerzy Wysocki, boer en molenaar, bedacht het proces om tarwezemelen in borden te veranderen. Elke keer als hij graan liet malen, had Wysocki veel tarwezemelen over. Na verschillende pogingen en fouten ontdekte hij dat het mengen van de zemelen met water, het vervolgens verwarmen en onder druk zetten, resulteerde in een stevig materiaal. Hij startte dit project met een enkele machine die hij op zijn boerderij maakte.

Biotrem

Biotrem

De productiefabriek van Biotrem in Zambrow kan momenteel ongeveer 15 miljoen biologisch afbreekbare kommen en borden per jaar produceren. Ze hebben ook de mogelijkheid om wegwerpbestek te produceren, dat tarwezemelen combineert met volledig biologisch afbreekbaar PLA bioplastic. Tot nu toe zijn Biotrem-producten verkrijgbaar in een tiental Europese landen en daarbuiten: zelfs in de Verenigde Staten, Canada, Zuid-Korea en Libanon kunnen deze producten worden gebruikt.

Biotrem

Biotrem

Advertisement
Biotrem

Biotrem

Transform Events & Consulting, gevestigd in Charlottestown, Prince Edward Island, distribueert producten van Biotrem op de Canadese markt. Het bedrijf heeft een groot aantal consumenten uitgenodigd om bestek van tarwezemelen te gebruiken. De ideale gelegenheid is de Green Living Show van deze maand in het Metro Toronto Convention Center.

Biotrem

Biotrem

Als organisatoren van evenementen zien we hoeveel plastic afval wordt geproduceerd bij evenementen van allerlei aard, met name festivals," zei Mark Carr-Rollitt, eigenaar van Transform Events & Consulting. "We zijn verheugd om met Biotrem samen te werken om een geldig en levensvatbaar alternatief voor wegwerp plastic te bieden".

Advertisement