10 ondergewaardeerde uitvindingen die heel handig kunnen zijn - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
10 ondergewaardeerde uitvindingen die…
Lichaamsbeweging maakt je gelukkiger dan geld, dat zegt een onderzoek van Oxford Dit is wat er met je lichaam gebeurt als je een hekel hebt aan je baan

10 ondergewaardeerde uitvindingen die heel handig kunnen zijn

Door Janine
1.065
Advertisement

Zoals Nikola Tesla vroeger zei: "de progressieve ontwikkeling van de mens is essentieel afhankelijk van de uitvinding". Wat zouden we eigenlijk zijn zonder elektriciteit, de systemen van onmiddellijke communicatie en de geavanceerde middelen van voortbewegen waarvan we dagelijks gebruik kunnen maken?

Het is duidelijk dat uitvindingen ons dingen hebben toegestaan die voorheen ondenkbaar waren. Maar soms laten ze ons simpelweg toe om ons leven comfortabeler en leuker te maken, zoals de volgende 10 uitvindingen:

De spaghettimeter

foto: STEFÁN PÉTUR SÓLVEIGARSON

Een IJslandse uitvinding om perfecte porties te creëren: het is mogelijk om te beslissen of de portie spaghetti voor kinderen, vrouwen, mannen of voor degenen die honger als een paard hebben, is.

Het eischeider varken

Breng de varkenssnuit naar de net gebroken eieren en knijp in de buik van het dier: het varkentje zuigt alleen de dooier op.

Advertisement

De ladetrap

foto: CREDIT COMMONS

Als je een klein huis hebt, moet je elke beschikbare centimeter gebruiken.

De Rubik's Cube in braille

Is het niet de meest interessante, dan toch de ethisch meest opmerkelijke uitvinding. Ontworpen door de kunstenaar Konstantin Datz, laat de nieuwe kubus ook toe dat blinde mensen zichzelf testen met de meest bekende puzzel aller tijden.

Het zandloper verkeerslicht

Voor een oranje licht is het altijd moeilijk om te begrijpen wat je moet doen: rij je door, riskerend dat het rood wordt als we passeren of wachten, en de woede van gehaaste automobilisten aantrekkend? De Thaise ontwerper Thanva Tivawong heeft een oplossing gevonden: een zandlopervormig verkeerslicht dat de ontbrekende tijd aangeeft tot de volgende kleur tevoorschijn komt.

De uisnijder

Dankzij deze uitvinding zullen er geen tranen meer gelaten worden. Het kammetje glijdt in de ui en zorgt ervoor dat je op veilige afstand van het allinase blijft (het enzym dat, in combinatie met zwavel, sulfeenzuren produceert die de ogen irriteren). Ook handig voor mensen die niet van de geur van ui op hun handen houden.

De selfie stick

foto: RAREMONOSHOP

Het was de redding voor degenen die altijd met een enorm gezicht in beeld kwamen.

De tandpasta uitknijper

foto: AMAZON

Het is heel simpel: draai het apparaat om de tube helemaal leeg te maken.

De draagbare slaapzak

foto: MUSUCBAG.COM

Uitvinding van de Chileense Rodrigo Alonso Schramm die je toestaat om ook als je staat warm te blijven.

De catcrib

foto: CATCRIB

Het is een hangmat die speciaal is ontwikkeld voor de katteneigenaars die hun stoel terug willen hebben.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt