Finland biedt gratis reizen aan buitenlanders om de kunst van het gelukkig zijn te leren

Janine image
door Janine

13 April 2019

Finland biedt gratis reizen aan buitenlanders om de kunst van het gelukkig zijn te leren
Advertisement

Finland is het gelukkigste land ter wereld volgens het besluit van de VN, een speciale proclamatie voor de natie in Scandinavië die plaatsvond in samenhang met de World Happiness Day (20 maart), en de andere naties van de wereld waren hier ongetwijfeld jaloers op. Maar wat zijn de ingrediënten van geluk volgens Finland?

Een initiatief van het Noord-Europese land is het weggeven van gratis uitstapjes voor buitenlanders die hen in staat stellen om drie nachten in de huizen van een aantal Finse gezinnen te verblijven en het recept voor sereenheid te ontdekken.via Rent a Finn

Advertisement
jackmack34/Pixabay

jackmack34/Pixabay

Via het programma Rent a Finn ("huur een Finn”) biedt het land gratis vakanties aan buitenlanders om te leren gelukkig te zijn en openen Finse gezinnen hun huizen voor bezoekers om te ervaren hoe ze opnieuw contact kunnen maken met de natuur, een essentieel element in de Scandinavische cultuur. In feite is het het contact met de natuur zelf en zijn zorg het geheim van het geluk dat door de VN werd verkondigd; het programma Rent a Finn bestaat eruit acht dorpen in Finland te bezoeken en activiteiten uit te voeren zoals het oogsten van bramen, varen en spelletjes spelen volgens de Scandinavische traditie.

 

Advertisement
Twitter

Twitter

Het doel van het initiatief is buitenlandse toeristen van over de hele wereld ervan te overtuigen dat het gemeenschappelijke leven van Finse gezinnen fundamenteel gebaseerd is op ontspanning en innerlijke sereniteit die wordt geboden door het grotere contact met de natuur die de inwoners hebben.

Op dit moment zijn acht lokale families in acht verschillende dorpen uitgekozen om dit programma te vertegenwoordigen, ook al worden de kosten gedragen door de Nationale Raad van Toerisme van Visit Finland. Sommige eigenaren zijn families, anderen zijn mensen die alleen wonen; het is hun taak om buitenlandse bezoekers te begeleiden naar het pad dat leidt naar geluk en naar de terugkeer naar de wortels van de ongerepte natuurlijke schoonheid van Finland.

Maar opgelet, de termijn voor het verzenden van je aanvraag om deel te nemen aan het programma Rent a Finn eindigt op 15 april, dus haast je!

Source: 

Advertisement