Finland biedt gratis reizen aan buitenlanders om de kunst van het gelukkig zijn te leren - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Finland biedt gratis reizen aan buitenlanders…
Een bidsprinkhaan gevangen in barnsteen van 30 miljoen jaar geleden: hier is het in al zijn schoonheid Twee keer per week paddenstoelen eten vermindert het risico op cognitieve achteruitgang, dat beweert een onderzoek

Finland biedt gratis reizen aan buitenlanders om de kunst van het gelukkig zijn te leren

Door Janine
667
Advertisement

Finland is het gelukkigste land ter wereld volgens het besluit van de VN, een speciale proclamatie voor de natie in Scandinavië die plaatsvond in samenhang met de World Happiness Day (20 maart), en de andere naties van de wereld waren hier ongetwijfeld jaloers op. Maar wat zijn de ingrediënten van geluk volgens Finland?

Een initiatief van het Noord-Europese land is het weggeven van gratis uitstapjes voor buitenlanders die hen in staat stellen om drie nachten in de huizen van een aantal Finse gezinnen te verblijven en het recept voor sereenheid te ontdekken.Via het programma Rent a Finn ("huur een Finn”) biedt het land gratis vakanties aan buitenlanders om te leren gelukkig te zijn en openen Finse gezinnen hun huizen voor bezoekers om te ervaren hoe ze opnieuw contact kunnen maken met de natuur, een essentieel element in de Scandinavische cultuur. In feite is het het contact met de natuur zelf en zijn zorg het geheim van het geluk dat door de VN werd verkondigd; het programma Rent a Finn bestaat eruit acht dorpen in Finland te bezoeken en activiteiten uit te voeren zoals het oogsten van bramen, varen en spelletjes spelen volgens de Scandinavische traditie.

 

foto: Twitter

Het doel van het initiatief is buitenlandse toeristen van over de hele wereld ervan te overtuigen dat het gemeenschappelijke leven van Finse gezinnen fundamenteel gebaseerd is op ontspanning en innerlijke sereniteit die wordt geboden door het grotere contact met de natuur die de inwoners hebben.

Op dit moment zijn acht lokale families in acht verschillende dorpen uitgekozen om dit programma te vertegenwoordigen, ook al worden de kosten gedragen door de Nationale Raad van Toerisme van Visit Finland. Sommige eigenaren zijn families, anderen zijn mensen die alleen wonen; het is hun taak om buitenlandse bezoekers te begeleiden naar het pad dat leidt naar geluk en naar de terugkeer naar de wortels van de ongerepte natuurlijke schoonheid van Finland.

Maar opgelet, de termijn voor het verzenden van je aanvraag om deel te nemen aan het programma Rent a Finn eindigt op 15 april, dus haast je!

Source: 

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt