30 jaar worden: hier zijn 12 tips om deze belangrijkste dag in je leven te beleven - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
30 jaar worden: hier zijn 12 tips om…
Vandalen verwoesten tientallen bijenkorven zonder reden: meer dan 500.000 bijen voor altijd verloren India bereidt zich voor op een van de meest massale evacuaties in zijn geschiedenis: de cycloon Fani komt eraan

30 jaar worden: hier zijn 12 tips om deze belangrijkste dag in je leven te beleven

Door Janine
424
Advertisement

Het is een leeftijd, dat van dertig jaar, waarin we echt begrijpen wie we zijn, wat we willen zijn en wat we willen doen, of verliezen, om dat te zijn. Het is de leeftijd waarin we rijpen in het fysieke en mentale aspect, het is de leeftijd van keuzes en dingen die geconcretiseerd moeten worden. Dertig zijn betekent in alle opzichten het overgaan van de leeftijd over dromen over adolescentie naar de verantwoordelijkheden van het volwassen leven.

Hier zijn 13 tips om te volgen als je op het punt staat om een dertiger te worden!

foto: Unsplash

1) Zoek een baan waar je van houdt. Na het afstuderen vinden we het belangrijk om een ​​baan te vinden waarmee we geld kunnen verdienen. Op 30-jarige leeftijd is het tijd om te vinden wat we echt willen doen.

2) Leer jezelf in de keuken te redden. Of je nu weet hoe je moet koken of niet, het belangrijkste is dat je na je 30e jaar een gerecht leert klaar te maken.

3) Herken echte vrienden. Vóór de leeftijd van 30 jaar lijken velen onze vrienden te zijn. Maar niet iedereen kan de tand des tijds doorstaan. Beschouw alleen degene die dicht bij je blijft, ook op moeilijke momenten en die geniet van jouw successen, als vriend.

4) Vertel niet meer alles over jezelf. Op 30-jarige leeftijd moet je volwassen genoeg zijn om te begrijpen dat als je het nodig hebt om over jezelf en je relaties te praten, je dat misschien moet doen bij een psychotherapeut en niet bij de eerste de beste die je tegenkomt.

5) Leer prioriteiten te stellen. Zorgen voor je geliefden en het vinden van tijd voor jezelf zijn de belangrijkste aspecten van het leven. Leer om deze dingen voorrang te geven en niet het werk en andere verplichtingen.

foto: Unsplash

6) Gun jezelf een vakantie. Probeer een deel van je salaris te sparen voor je volgende vakantie: je zult je lichamelijk, psychologisch en emotioneel beter voelen.

7) Ga rijlessen nemen. Vergeet niet om je rijbewijs te halen. Als je er geen hebt, neem deze dan zo snel mogelijk: op je 30e moet je je vrij kunnen bewegen (voor zaken of plezier).

8) Zorg voor een extra inkomen. Op 30-jarige leeftijd zijn er nieuwe situaties om mee om te gaan. Zorg voor een extra inkomen waarmee je zelfs de meest economisch kritieke situaties kunt oplossen.

9) Je kunt niet meer bij je ouders wonen. Op 30-jarige leeftijd moet je je eigen huis hebben. Dit zal je helpen om je ruimtes te leren kennen en om je beter te laten begrijpen wat de kosten zijn die je als onafhankelijk mens zult moeten dragen.

10) Praat in het openbaar. Niet iedereen houdt van spreken in het openbaar. Tot een bepaalde leeftijd kun je het ook vermijden, maar op je 30e moet je bewijzen dat je volwassen bent en je standpunt kunt verduidelijken en verdedigen.

Advertisement
foto: Unsplash

11) Zoek je eigen stijl. Op 30-jarige leeftijd moet je niet langer de mode van het moment volgen. Zoek je stijl omdat het je visitekaartje wordt.

12) Lees de klassiekers. De klassiekers verrijken onze cultuur en verdiepen ons denken. Zelfs als je de klassiekers al in de puberteit hebt gelezen, lees ze dan opnieuw omdat je ze beter zult begrijpen.

13) Ga sporten. Vóór de leeftijd van 30, hoeven we weinig aandacht te besteden aan wat we eten. Na ons 30e verandert het metabolisme: doe aan sport, als je niet wilt aankomen en inactief wilt worden.

30, een mooie leeftijd. Maar het was ook mooi toen we 20 waren, en dat geldt ook voor de leeftijd van 40. Het gaat er tenslotte om gelukkig te zijn. Hier zijn 4 extra tips om dat te zijn, op elk moment van je leven!

  • Besteed 10 minuten per dag aan jezelf.
  • Weiger slechte gewoonten en niet te realiseren verlangens.
  • Omring jezelf met positieve mensen.
  • Woon in een net en schoon huis.
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt