Op de Filippijnen vereist een nieuwe wet dat studenten 10 bomen planten om te kunnen afstuderen

Janine image
door Janine

01 Juli 2019

Op de Filippijnen vereist een nieuwe wet dat studenten 10 bomen planten om te kunnen afstuderen
Advertisement

De Republiek der Filipijnen is een staat in Zuidoost-Azië die bestaat uit 7.641 eilanden. De bijzonderheid dat het een volledige eilandstaat is, gecombineerd met het tropische klimaat, maakt de Filipijnen tot een natie met een enorme verscheidenheid aan plantensoorten: in feite zijn er 13.500 soorten planten.

Helaas werd zelfs de rijkdom van de Filipijnen in het verleden zwaar op de proef gesteld door ontbossing. Om deze reden keurt de overheid een wet goed die de vegetatie kan redden.

via The Independent

Advertisement
Wikimedia

Wikimedia

Volgens sommige schattingen heeft de ontbossing tussen 1934 en 1988 zo'n 24 miljoen hectare bos van de Filipijnen afgenomen. Vandaag beslaat de vegetatie ongeveer 20% van het grondgebied (in 1934 was dit 70%). Deze drastische vermindering van groene gebieden heeft de regering van de Aziatische staat ertoe gebracht een belangrijke stap te zetten.

De "Wet op het bereiken van de onderwijskwalificatie voor het milieu” werd goedgekeurd door de Kamer van Afgevaardigden. Het voorstel wacht alleen op bevestiging door de senaat om in alle opzichten een wet te worden. Het idee is om elke student te verplichten om 10 bomen te planten voordat ze hun diploma behalen.

Advertisement
Good Free Photos

Good Free Photos

De regering heeft uitgerekend dat door dit voorstel het mogelijk zal zijn om ongeveer 525 miljard bomen te planten gedurende een enkele generatie. Als de wet zou worden aangenomen, zouden er in 2019 al 175 miljoen nieuwe planten kunnen worden geplant: 12 miljoen studenten zullen namelijk slagen voor het lagere en middelbare school examen, 5 miljoen gediplomeerden en 500.000 afgestudeerden. Als elk van hen 10 bomen zou planten, zouden er 175 miljoen bomen worden geplant in slechts één jaar. Het is duidelijk dat de regering de beschikbare gebieden en de meest geschikte bomen al heeft geïdentificeerd, dat wil zeggen die bomen die al in de Filipijnse flora voorkomen.

Dit is een echt lovenswaardig initiatief dat een hele natie in staat zou stellen om ontbossing en vervuiling met de krachten van elk individu te bestrijden. Een initiatief dat elke regering ter wereld zou moeten volgen.

Advertisement