Klimaatverandering zou de menselijke beschaving in 2050 kunnen doen instorten, beweert een nieuw rapport - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Klimaatverandering zou de menselijke…
Maleisië stuurt meer dan 3.000 ton plastic afval terug naar de landen van herkomst De geur van

Klimaatverandering zou de menselijke beschaving in 2050 kunnen doen instorten, beweert een nieuw rapport

Door Janine
4.434
Advertisement

Dat de gevolgen van klimaatverandering steeds ernstiger worden, is geen geheim, maar om te betogen dat tegen 2050 de menselijke beschaving een beslissende halt zou kunnen worden toegeroepen, lijkt een uitspraak te zijn die uit een fantasierijke sciencefiction film komt. Maar de realiteit wordt steeds meer vergelijkbaar met een catastrofale film, en de nieuwste, verontrustende verklaringen van het Breakthrough Center for Climate Restoration bezorgen ons slapeloze nachten… voor de komende 30 jaar.

via: The Sun
foto: Pixabay

Volgens dit nieuwe onderzoek door David Spratt en Ian Dunlop, is de boodschap vrij simpel: als we de komende 30 jaar geen actie ondernemen tegen klimaatverandering, is het heel aannemelijk dat onze planeet met 3°C opwarmt en dat de menselijke beschaving, zoals wij die kennen, onverbiddelijk instort. In dit scenario zou de planeet Aarde veranderen in een echte broeikas waar 35% van het wereldwijde aardoppervlak en 55% van de wereldbevolking blootgesteld wordt aan meer dan 20 dagen per jaar van intense warmte, voorbij de drempel van menselijke overleving. En dat is nog niet alles.

foto: Flickr

Een van de meest ernstige gevolgen voor onze natuurlijke habitat is, volgens het officiële rapport, de ineenstorting van ecosystemen, waaronder koraalriffen, het Amazone-regenwoud en de Noordpool; Noord-Amerika zal verwoestende branden, hittegolven en droogtes ondergaan, terwijl de grote rivieren in Azië ernstig zullen verminderen en de beschikbaarheid van water over de hele wereld ongeveer 2 miljard mensen zal treffen. Neerslag in Mexico en Midden-Amerika zal met de helft afnemen en de landbouw zal in droge subtropische gebieden niet mogelijk zijn, terwijl in sommige gebieden intense hittegolven zullen optreden gedurende meer dan 100 dagen per jaar en meer dan een miljard mensen zullen zich waarschijnlijk verplaatsen.

Een apocalyptisch perspectief dat alleen kan worden vermeden als in de komende 30 jaar, vanaf vandaag, effectieve wereldwijde strategieën voor energie en koolstof met nulemissies kunnen worden geïmplementeerd, met minder aandacht voor klimaatmodellen en meer bij het plannen van extreme scenario's, nu meer en meer op de agenda.

Wordt het document gepubliceerd door Dunlop en Spratt eindelijk gehoord door de machtigen der aarde? We hopen het. We hebben minder dan 30 jaar om de situatie te veranderen en de aarde te redden.

Source:

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt