De Java-banaan: de smakelijke blauwe vrucht die smaakt naar vanille-ijs

Janine image
door Janine

16 Juni 2019

De Java-banaan: de smakelijke blauwe vrucht die smaakt naar vanille-ijs
Advertisement

Als de hitte ondraaglijk wordt, wordt het zoeken naar verlichting van de hete temperaturen bijna een verplichting. Misschien een paar uur op het strand, een koud drankje drinken, wat fruit eten of - waarom niet? - een lekker ijsje: er zijn veel manieren om je op te frissen en te ontsnappen aan de hitte.

Er is echter een bijzonder "exotische" en originele vrucht, die niet iedereen kent, die de voordelen van fruit perfect combineert met de smaak van ijs. Laten we kijken wat het is.

Advertisement
Fast-growing-trees.com

Fast-growing-trees.com

We hebben het niet over een eenvoudig ijsje met fruit, maar een vrucht die naar ijs smaakt. Het is de Blue Java-banaan, ook wel "bevroren banaan" genoemd.

Als we op dit punt jouw nieuwsgierigheid als fruitliefhebber en zoete pauzes hebben gewekt, weet dan dat deze banaan, die groeit op de Hawaiiaanse eilanden, de Fiji eilanden en de Filippijnen, zich over de hele wereld aan het verspreiden is, en de redenen zijn meer dan begrijpelijk.

Als je het afpelt en probeert, zal de smaak net als die van een heerlijk vanille-ijsje zijn. Terwijl van buiten de blauwe kleur het een zeer speciale vrucht maakt, is het van binnen helemaal vergelijkbaar met een normale gele banaan.

Advertisement
Stories Magazine/YouTube

Stories Magazine/YouTube

De blauwe Java-banaan heeft een unieke en zeer aangename smaak, zoals bevestigd door de vele mensen die deze plant ook in de tuinen van hun huis planten.

De zaden zijn in feite gemakkelijk online verkrijgbaar en dankzij de snelle verspreiding is dit exotische fruit bijna overal een ware trend. Wie weet of we het binnenkort ook niet zullen proberen, voor een originele, smakelijke en tegelijkertijd gezonde snack!

Advertisement