Morgan Freeman heeft zijn gigantische ranch veranderd in een paradijs voor bijen - Curioctopus.nl
x
Morgan Freeman heeft zijn gigantische…
Groenland heeft op één dag 2 miljard ton ijs verloren: honden Studies bevestigen het: de Arctische permafrost smelt 70 jaar eerder

Morgan Freeman heeft zijn gigantische ranch veranderd in een paradijs voor bijen

23 Juni 2019 • Door Janine
3.694
Advertisement

Het probleem van het uitsterven van bestuivende insecten en de ontvolking van bijenkorven is een milieu-noodsituatie die steeds duidelijker wordt over de hele wereld.

Er is al lang over gesproken, maar de situatie wordt door de jaren heen steeds zorgwekkender. Een mogelijk verdwijnen van bijen en andere zeer kostbare bestuivers kan reëel zijn en onevenwichtigheden veroorzaken die niet alleen schadelijk zijn voor ecosystemen, maar ook voor de mens, zijn activiteiten en zijn voeding.

Elk initiatief ten gunste van de kleine geel-zwarte insecten is daarom een uitstekend uitgangspunt om op een persoonlijke manier bij te dragen aan hun herbevolking. Nog beter wanneer deze acties gedaan worden door beroemde mensen, die voor veel mensen een voorbeeld kunnen worden.

via: Forbes.com

Dit is het geval van Morgan Freeman, een beroemde Hollywood-ster die heeft besloten om 124 hectare van zijn boerderij in Mississippi aan bijen te "wijden".

Hoe? Door maar liefst 26 bijenkorven te installeren en klaver-, magnolia- en lavendelplanten te planten en een perfecte leefomgeving te creëren. De acteur voedt bijen met een mengsel van suiker en water, zodat ze zich aanpassen aan het klimaat in Mississippi, een gebied in de Verenigde Staten waar bijen historisch gezien niet erg aanwezig zijn.

Elke bijenkorf van Freeman huisvest 10.000 tot 60.000 bijen: een zeer grote populatie, waarop de acteur erg trots is. "We realiseren ons niet dat bijen de basis vormen voor de groei van de planeet en zijn vegetatie", zei hij tijdens een interview. "We moeten een collectieve inspanning doen om hen in leven te houden."

Onder de bijen van Freeman zijn er ook wilde, die volgens wetenschappers een groter risico van uitsterving lopen.

Morgan Freeman is niet de enige beroemde acteur die zichzelf als imker heeft ontdekt. Scarlett Johansson, Leonardo Di Caprio en Martha Stewart zijn andere bekende namen die bijen kweken op hun eigendom.

Pesticiden, vervuiling en klimaatverandering zijn allemaal consequenties van activiteiten die worden uitgevoerd zonder al te veel voorzorgsmaatregelen en alleen voor menselijk belang. Het is echter niet langer aanvaardbaar om op deze manier door te gaan, en signalen als deze geven hoop voor zorgvuldiger en duurzamer gedrag in de toekomst.

SOURCE:

https://www.npr.org/sections/thesalt/2018/01/27/581007165/honeybees-help-farmers-but-they-dont-help-the-environment?t=1560776544748

Tags: DierenVerhalenMilieu
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt