Dierenartsen vinden een hert met 4 kilo plastic in zijn maag: de schuld is van onbeschaafde toeristen - Curioctopus.nl
x
Dierenartsen vinden een hert met 4 kilo…
De Filippijnen lanceren een initiatief voor recycling: voor 1 kg plastic wordt 1 kg rijst geschonken De eigenaresse van deze bar heeft een innovatieve oplossing gevonden om plastic rietjes te vervangen

Dierenartsen vinden een hert met 4 kilo plastic in zijn maag: de schuld is van onbeschaafde toeristen

06 Juli 2019 • Door Janine
1.349
Advertisement

De gevolgen van milieuvervuiling zijn zo ernstig en urgent geworden dat we er dagelijks over horen in het nieuws met gebeurtenissen en contexten die verband houden met het gebruik en de verspilling van plastic, de belangrijkste oorzaak van vervuiling van onze planeet Aarde. Het is niet alleen de mens die lijdt, maar ook de habitat van de diersoorten. Het waargebeurde verhaal dat dit hert was overkomen, is ongelofelijk.

foto: Geograph UK

Het incident vond plaats in het natuurpark van Nara, ten oosten van de Japanse stad Osaka, waar zich de prachtige exemplaren van herten, beschouwd als heilig voor de nationale Shinto-religie, in het reservaat van het land bevinden. Maar de enorme toestroom van toeristen is de belangrijkste oorzaak van de verandering van "dieet" en gedrag van deze prachtige zoogdieren.

Het Nara Deer Park Association heeft onthuld dat sinds maart 2019 tot nu toe ten minste acht herten om onbekende redenen zijn gestorven, zoals gebeurde op 24 mei van hetzelfde jaar bij een 17-jarige hinde, die eerder al ondervoed en zwak was; toen de dierenartsen van het reservaat de autopsie uitvoerden, konden ze hun ogen niet geloven...

Het hert had ongeveer 4 kilo plastic in zijn maag dat hij had ingeslikt en niet had kunnen verteren!

Een resultaat dat de autoriteiten van het Park van Nara onmiddellijk waarschuwde en het enorme aantal toeristen aanmoedigde om geen voedsel mee te nemen in niet-afbreekbare plastic zakken en vooral geen voedsel te geven dat niet veilig is voor de herten; deze waardevolle dieren mogen alleen gevoed worden met senbei (typische Japanse rijstekoeken) of speciale ecologische crackers die voor deze dieren zijn bedoeld. Om de moeilijkheid te overwinnen om het afval achtergelaten door toeristen in het Park op te ruimen zodat de herten niet per ongeluk het plastic binnenkrijgen, moedigen de autoriteiten nu het gebruik van speciale ecologische tassen aan om de voor de Aziatische natie heilige dieren te voeden.

Advertisement
foto: Twitter

Een triest verhaal dat ons de stille gevolgen van milieuvervuiling veroorzaakt door het gebruik en de verspilling van micro-plastics nog meer doet beseffen, die onze planeet vervuild met afval en die een enorme druk legt op het bestaan van de natuurlijke habitats van de buitengewone verscheidenheid van de fauna.

Tags: DierenVerhalenMilieu
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt