De Piaggio Ape is omgetoverd tot een camper voor fantastische roadtrips: dit is Bufalino

Janine image
door Janine

25 Juni 2019

De Piaggio Ape is omgetoverd tot een camper voor fantastische roadtrips: dit is Bufalino
Advertisement

Op het eerste gezicht wekt het sympathie, met zijn drie wielen, het stuur en het gevoel van schijnbaar weinig stabiliteit. We hebben het uiteraard over de Ape, de legendarische Piaggio-bestelwagen die, samen met de Vespa en de Fiat 500, een symbool is geworden van Italiaans design over de hele wereld.

Een echt unieke motorfiets, die uiteraard niet ontworpen was voor grote transporten of reizen, maar die jarenlang zeer efficiënte diensten voor veel mensen bood, met lage verbruiks- en onderhoudskosten. De Ape die we je nu willen laten zien, is echter veel meer geworden dan een banale bedrijfswagen.

via Designboom.com

Advertisement
Designboom.com

Designboom.com

De jonge Duitse industrieel ontwerper Cornelius Comanns heeft het voor zijn proefschrift zelfs in een camper getransformeerd. Ja, je leest het goed: zelfs als het een paradox lijkt, is er in deze Ape, Bufalino genaamd, plaats voor een bed, planken, kledinghangers, een kleine tafel en nog meer.

Je kunt natuurlijk niet met een groep vrienden of je familie reizen, maar voor hen die van eenzame avonturen houden, is het gewoon perfect. En laten we eerlijk zijn: zo nu en dan wat ruimte en tijd voor jezelf kan geen kwaad!

Advertisement
Designboom.com

Designboom.com

Bufalino is een echte stacaravan op drie wielen, ook uitgerust met een keuken met minikoelkast. Het enige dat je hoeft te doen is een badkamer in de buurt vinden, maar als je je op campings of uitgeruste gebieden begeeft, zal het niet moeilijk zijn.

Het idee om met de Piaggio Ape te “kamperen” kwam niet alleen van Comanns. Het voertuig heeft zichzelf in feite altijd bewonderenswaardig geleend aan de originele vondsten van de liefhebbers, die het herhaaldelijk hebben aangepast aan de meest ongelooflijke vormen en toepassingen.

Designboom.com

Designboom.com

Kortom, een motorfiets-camper is ongetwijfeld een briljant idee, die ”onmogelijk" lijkt. Het is in plaats daarvan een klein groot voertuig dat zeker de aandacht van veel mensen zal trekken. Wie weet of je hem vroeg of laat niet naast je zult vinden op een kampeerveld...

Atomic Samba/Facebook

Atomic Samba/Facebook

Advertisement