Dit Japanse bedrijf heeft katten geadopteerd om de werkstress van werknemers te verminderen - Curioctopus.nl
x
Dit Japanse bedrijf heeft katten geadopteerd…
14 fascinerende verlaten gebouwen die de natuur zichzelf heeft toegeëigend Achter de schermen van 15 zeer beroemde films: zo werden enkele onvergetelijke scènes gemaakt

Dit Japanse bedrijf heeft katten geadopteerd om de werkstress van werknemers te verminderen

11 Juli 2019 • Door Janine
2.437
Advertisement

Soms kan zelfs werken in een van de beste bedrijven werkstress veroorzaken. Wanneer dit verontrustende niveaus bereikt, kun je een zogenaamde "burn-out" krijgen. In dit geval is het risico dat de werknemers van een bedrijf ondermaats werken en agressief of onverschillig gedrag aannemen, die het bedrijf zelf schaden.

De leidinggevenden van Ferray Corporation, een Japans bedrijf dat gespecialiseerd is in producten voor het web, hebben met een dergelijk probleem te maken gehad. Hun oplossing was zowel teder als briljant.

Bedenk, dat je terwijl je op je stoel op kantoor zit,  je geduld verliest met een probleem dat je niet kunt oplossen. Als je op die momenten de gelegenheid had om even je ogen te sluiten en je huisdier op te pakken, denk je niet dat je humeur onmiddellijk zou verbeteren?

Toen de beheerders van de Ferray Corporation zich realiseerden dat het stressniveau van hun werknemers te hoge pieken bereikte, hadden ze het briljante idee om op de kantoren van het bedrijf schattige katten te laten rondlopen.

Katten kunnen met hun vreugde en genegenheid onze stemming verbeteren. Degenen die dit idee hadden, zijn echter veel verder gegaan dan de eenvoudige toestemming voor werknemers om hun huisdieren mee naar het werk te nemen. Ze besloten om werknemers te betalen die erin zouden slagen om zoveel mogelijk katten van de straat te redden.

Het bedrijf betaalt ongeveer 40 euro voor elke kat die van de weg wordt gehaald. Katten krijgen eten en water aangeboden, maar ook een warme en comfortabele plek om te slapen. En laten we de knuffels niet vergeten!

Advertisement

Het idee is enorm succesvol geweest. Alle werknemers hebben ten minste één kat gevonden en verzorgd, en hun stressniveaus zijn aanzienlijk afgenomen. Ook de katten hadden er profijt van: ze werden van de straat gered en vonden een plek waar ze gevoed en geliefd werden.

Zou het niet geweldig zijn als ook bij andere bedrijven katten mogen rondlopen?

Source:

https://www.thoracic.org/patients/patient-resources/resources/burnout-syndrome.pdf

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt