Een zeemeeuw voedt haar kuiken met een sigarettenpeuk: de beelden zeggen meer dan duizend woorden

Janine image
door Janine

01 Juli 2019

Een zeemeeuw voedt haar kuiken met een sigarettenpeuk: de beelden zeggen meer dan duizend woorden
Advertisement

De gevolgen van milieuverontreiniging worden steeds urgenter, en het zijn niet alleen de problemen bij de mens, maar ook om de ecosystemen eromheen, de flora, maar bovenal de fauna. Ook de dieren die onze aarde bevolken, worden sterk beïnvloed, zoals de kleine hoofdrolspeler van dit verhaal dat de hele wereld over is gegaan met deze beelden... die voor zich spreken!

Advertisement
Facebook

Facebook

Een van de meest vervuilde plekken op de planeet tijdens het zomerseizoen is het strand, een ontmoetingsplaats voor veel toeristen, vakantiegangers of eenvoudige groepen vrienden of families die zich verzamelen aan de kust om ontspanning en verfrissing te vinden. De stranden zijn helaas ook een plaats met veel afval en verspilling van wat voor soort dan ook dat op het strand ligt vanwege de onachtzaamheid van de mens; en de gevolgen van deze vervuiling beïnvloeden ook de omringende fauna.

Fotografe Karen Catbird heeft een groot deel van de plaatselijke vogelfauna op de stranden van St.Pete in Florida vereeuwigd, maar wat ze vast heeft weten te leggen heeft haar ook met stomheid geslagen...

Advertisement
Facebook

Facebook

Op de foto’s die de wereld rond zijn gegaan, zien we een heel lief kuikentje dat, onbewust van het gevaar, probeert een sigarettenpeuk te "eten" die zijn moeder hem heeft gebracht. Deze beelden zeggen veel meer dan woorden, maar toch raken ze ons en doen een nieuw "bewustzijn" van de risico's en gevolgen van milieuvervuiling opladen.

Volgens een rapport van NBC News behoren sigarettenpeuken tot de belangrijkste elementen van vervuiling op onze stranden; elke geproduceerde en over het algemeen verkochte sigaret (volgens het rapport 5,6 miljard per jaar) heeft een op cellulose-acetaat gebaseerd filter dat tot 10 jaar kan duren voor het afbreekt...

Facebook

Facebook

Kortom, waar wachten we nog op om meer zorg te besteden aan onze stranden, de natuur, de omgeving die ons omringt? Laten we ervoor zorgen dat dit lieve kuikentje niet het slachtoffer is, dat zich niet bewust is van de gevolgen die veel groter zijn dan hij, maar waar we misschien nog wel iets tegen kunnen doen.

Source: 

Advertisement