De Filippijnen lanceren een initiatief voor recycling: voor 1 kg plastic wordt 1 kg rijst geschonken

Janine image
door Janine

06 Juli 2019

De Filippijnen lanceren een initiatief voor recycling: voor 1 kg plastic wordt 1 kg rijst geschonken
Advertisement

Onze planeet heeft hulp nodig en we kunnen het hardnekkige probleem van vervuiling niet blijven negeren. Er zijn veel initiatieven over de hele wereld die mensen proberen zich ertoe te zetten om wegen en stranden schoon te maken van allerlei soorten plastic afval, maar vaak is het luiheid die in deze gevallen wint. Op de Filippijnen hebben ze een zeer functionele methode gekozen om burgers te betrekken bij actieve deelname aan een bewuste recyclingoperatie. Het initiatief is heel eenvoudig: voor elke kilo gerecycled plastic wordt 1 kg rijst geschonken.

Advertisement

In de stad Silang, op de Filippijnen, worden burgers gestimuleerd om hun plastic afval op de juiste manier weg te gooien en iets terug te krijgen. In dit geval krijgen ze 1 kg rijst per kilo plastic. Het project werd gepubliceerd op de Facebook-pagina van de gemeenteraad en onmiddellijk wekte het grote enthousiasme bij de inwoners van het gebied, die het afval correct begonnen te scheiden door het plastic te verwijderden. Gezien de premie in rijst, hebben velen het plastic afval in de straten van de stad verzameld, waardoor ze de straten schoongemaakt hebben.

Advertisement

Een deel van het afval wordt gebruikt om grote plastic flessen te vullen en vervolgens te veranderen in "stenen" om herbruikbare blokken te maken voor het bouwen van muren. Verrassend genoeg was de bijdrage van de mensen zo groot, dat de gemeenteraad in slechts 3 dagen al meer dan 58 kg plastic heeft verzameld.

Dit is slechts een van de vele initiatieven die wereldwijd worden gepromoot om de verwoestende gevolgen van vervuiling te verminderen. Het is duidelijk dat veel mensen niet onverschillig blijven voor de noodsituatie van afval en dit geeft zeker enige hoop voor de toekomst van onze planeet.

Advertisement