Deze 633 duikers hebben geschiedenis geschreven door de grootste onderwaterreiniging ooit uit te voeren

Janine image
door Janine

09 Juli 2019

Deze 633 duikers hebben geschiedenis geschreven door de grootste onderwaterreiniging ooit uit te voeren
Advertisement

De door de mens veroorzaakte vervuiling heeft onderhand de zeeën van onze planeet bereikt. De productie van afval is zo ver gegaan dat het afval de zeebodem heeft bedekt, zodat geen enkele zee volledig schoon kan worden genoemd.

Het probleem betreft plaatsen van een betoverende natuur en blijft zorgen veroorzaken. In Deerfield Beach, Florida, is het strand zo vervuild door afval dat het lokale mensen ertoe aanzet massaal en daadkrachtig te handelen. Om de lokale wateren te zuiveren, besloot een groep duikers de handen ineen te slaan in de grootste onderwaterreiniging van de geschiedenis.

via Independent

Advertisement
Dixie Divers/Facebook

Dixie Divers/Facebook

De duikers van de organisatie Dixie Divers, samen met Project Aware  (een beweging die de oceanen wil beschermen) en de duikorganisatie PADI, brachten maar liefst 633 mensen samen om een werkelijk aanzienlijk project uit te voeren: de zeebodem van zuidelijk Florida schoonmaken.

Het evenement werd geleid door een van de juryleden van het Guinness World Record, Michael Empric. Aan het einde van de operatie verklaarde het jurylid dat het initiatief een nieuw wereldrecord vertegenwoordigt.

De schoonmaakactie door de duikers van Dixie Divers heeft het oude record van Ahmed Gabr gebroken, die in 2015 614 duikers had verzameld om de wateren van Hurghada, een stad aan de oevers van de Rode Zee, in Egypte schoon te maken.

Advertisement
Dixie Divers/Facebook

Dixie Divers/Facebook

Jack Fishman, een van de duikers, schreef op zijn Facebook-profiel dat het initiatief een succes was, zozeer zelfs dat de duikers erin slaagden om de zeediepten van Florida te bevrijden van maar liefst 9.000 stukken afval. De beelden van het evenement spreken tot de verbeelding en tonen de liefde die sommige mensen nog steeds voelen tegenover de schoonheid van onze planeet.

Het initiatief zag ook de deelname van jongeren, een duidelijk teken dat ook de nieuwe generaties van plan zijn al hun energie te gebruiken in de strijd tegen vervuiling. Projecten van dit type moeten overal worden aangemoedigd. In feite zijn ze niet alleen een van de mogelijke oplossingen tegen buitensporige vervuiling, maar ook de hoop op een betere toekomst.

Deze 633 duikers hebben geschiedenis geschreven door de grootste onderwaterreiniging ooit uit te voeren - 3
Advertisement