De fascinerende beelden van zandkorrels tot 300 keer vergroot - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
De fascinerende beelden van zandkorrels…
25 trappen met een Deze 11 foto's uit het verleden laten zien hoe stijlvol onze grootouders waren

De fascinerende beelden van zandkorrels tot 300 keer vergroot

Door Janine
7.840
Advertisement

Hoe mooi zou het zijn als we in een zandkorrel konden kruipen en ontdekken hoe de werkelijkheid vanuit dat perspectief eruit ziet! Fantaseren kost niets en om ons te helpen onze dromen werkelijkheid te laten worden, heeft de wetenschap met zijn ontdekkingen in de afgelopen eeuwen en in het heden een nog verrassender en mogelijker toekomst gecreëerd. En als we konden weten waar een zandkorrel uit bestaat? Dr. Gary Greenberg heeft een antwoord op deze vraag.

foto: Sandgrains

Fotograaf en filmmaker tot de leeftijd van 33 jaar, verhuisde Greenberg van Los Angeles naar Londen om een doctoraat in biomedisch onderzoek te behalen en raakte gepassioneerd door de macro optische fotografie. Nu woont Greenberg op het eiland Hawaï, waar hij de zandkorrels van de prachtige stranden van de exotische plaats heeft onderworpen aan een technologische "lens" wat het mogelijk heeft gemaakt om de structuur van de kleinste elementen die onze mooiste stranden vormen 300 keer te vergoten ten opzichte van het menselijk oog.

foto: Sandgrains

De visuele resultaten van de microscopische vergroting van de zandkorrels van Dr. Gary Greenberg hebben eindelijk het mysterie onthuld: in de korrels bevindt zich een wereld die bestaat uit mariene organismen, zowel groot als klein, en met verbluffende en onverwachte vormen en kleuren; zelfs compleet verschillende rotsen en mineralen delen de aanwezigheid van mariene organismen, die het "macroscopische" aspect van het zand een bijna magische verschijning geven!

Advertisement
foto: Sandgrains
foto: Sandgrains
foto: Sandgrains

De door Greenberg verkregen afbeeldingen doen ons denken aan de ingrediënten van een kleurrijke maar erg smakelijke soep, of enkele van de meest fantasierijke snoepjes of gebakjes die je in de beste winkels kunt vinden. Afhankelijk van je verbeelding, is één ding zeker: wat is de natuurlijke wereld gezien met een vergrootglas toch mooi!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt