Ze fotograferen een orang-oetang die met een speer vist: de werkelijkheid overtreft science fiction

Janine image
door Janine

12 Juli 2019

Ze fotograferen een orang-oetang die met een speer vist: de werkelijkheid overtreft science fiction
Advertisement

Herinner je je die oude film uit 1968 waarin de planeet Aarde werd bevolkt door super ontwikkelde apen waarin de mensheid tot slaaf was gemaakt? Die film, die daarna veel variaties op het grote en kleine scherm inspireerde, was "Planet of the Apes", en ondanks het feit dat het science fiction was, heeft een foto gemaakt door een professionele fotograaf, alles wat we wisten over deze diersoort, omver gegooid, die misschien nóg vindingrijker zijn dan wij mensen dachten...

via Daily Mail

Advertisement
Wikimedia

Wikimedia

De ongelooflijke foto werd genomen door de fotograaf en geleerde van het dierenrijk Gerd Schuster, die in zijn nieuwe boek "Thinkers of the Jungle" enkele van de meest verbazingwekkende beelden in de ogen van de mens laat zien; een groot gedeeltel van de studie en het onderzoek uitgevoerd door Schuster voorzag erin een bevoorrecht contact met de apen te hebben, en in het bijzonder met de orang-oetans van het Borneo bos.

Een van de foto's in het boek dat de wereld al over is gegaan en dat iedereen heeft doen verbazen, is dat van dit exemplaar van een orang-oetang die probeert een vis te vangen met een speer, net als een mens!

Advertisement
Imgur

Imgur

Het was niet de eerste keer dat de wetenschap stilstond bij gedragingen of acties van deze apen die de typische houding van de mens zouden kunnen benaderen, maar de foto die Schuster maakte, herinnert ons er steeds meer aan dat terwijl wij in het Nieuwe Millennium alles in het werk stellen om een smartphone te maken waarvan de batterij 24 uur mee kan gaan, het dierenrijk de afstand tussen ons en de rest van de levende wezens steeds meer verkort.

En deze keer zitten we niet in een sciencefictionfilm.

Source: 

Advertisement