Het uiterlijk van deze orchideeën doet denken aan apen: de foto's zijn schitterend

Janine image
door Janine

16 Juli 2019

Het uiterlijk van deze orchideeën doet denken aan apen: de foto's zijn schitterend
Advertisement

Orchideeën zijn zeer populaire planten vanwege hun bloemen, maar tegelijkertijd zijn ze ook erg bewerkelijk om voor te zorgen. Er zijn verschillende soorten - allemaal even mooi - en sommige lijken aparter dan andere. De Dracula in het bijzonder, is een soort van een zeer grappig ogende orchidee, die doet denken aan een... aap! Precies. De Dracula is een groenblijvende orchidee met verschillende soorten, die allemaal gemeen hebben dat ze van vochtige en schaduwrijke omgevingen houden. Deze "apenorchideeën" komen oorspronkelijk uit Zuid-Amerika, met name uit Ecuador en Peru. De foto's laten niets aan de verbeelding over - ze zien eruit als kleine aapjes!

Advertisement

Zijn naam, Dracula, kunnen we vertalen als "kleine draak" en past heel goed bij zijn eigenaardige blik. In Ecuador is het mogelijk om deze planten in hun natuurlijke omgeving te zien, als je bereid bent vele kilometers te lopen en, vooral, om tot 2000 meter hoogte te klimmen.

Advertisement

Deze planten kunnen in elk seizoen bloeien en hebben meestal verschillende bloemen op een bosje die later opengaan. Een andere eigenaardigheid is dat als ze eenmaal bloeien, deze orchideeën een aangename geur van sinaasappels afgeven.

Er zijn veel soorten, meer dan 110, wat de reden is dat je verschillende soorten "apen" tegen kunt komen.

Advertisement

Het is echt zo dat de natuur ons blijft verbazen!

Advertisement