Enkele zeldzame foto's van de Indianen uit het begin van 1900: een van de laatste getuigenissen van een glorieus volk - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Enkele zeldzame foto's van de Indianen…
Uta van Naumburg, dit is het historische personage waar de boze koningin van Sneeuwwitje op is geïnspireerd Een bedrijf adopteert 2 katten om de stress van werknemers te verlichten, en te oordelen naar de foto’s zijn ze hierin geslaagd

Enkele zeldzame foto's van de Indianen uit het begin van 1900: een van de laatste getuigenissen van een glorieus volk

Door Janine
1.873
Advertisement

Dat van de Indianen is zeker een van de meest fascinerende en weinig erkende culturen in de wereld. We kennen allemaal min of meer het verhaal van hoe zij van de onbetwiste meesters van het Amerikaanse continent naar onderworpenheid passeerden en vervolgens geëlimineerd zijn door Europese kolonisten, door wapens, maar ook vanwege de epidemieën waarop ze niet waren voorbereid.

Van Indianen, die duidelijk veel verschillende varianten bevatten, gezien de grootte van de gebieden, zijn meestal afbeeldingen of vage foto's, bewijzen van een glorieus verleden en vol tradities.

Een verleden dat de Amerikaanse fotograaf Edward S. Curtis probeerde te herstellen in de vroege jaren 1900. Gecontacteerd door de rijke financier J. P. Morgan ontving de man $75.000 om een reeks getuigenissen te produceren over de inheemse bevolking en hun cultuur.

Advertisement

De fotograaf begon aan een zeer lange zwerftocht, die 30 jaar duurde en hem de mogelijkheid bood om 20 delen te produceren - The North American Indians - met foto's, tekeningen en beschrijvende teksten over elk aspect van het inheemse leven.

Het doel van de fotograaf en zijn opdrachtgever was om een getuigenis te geven van deze oude cultuur voordat deze in de tijd zou verdwijnen, waar ze uiteindelijk in geslaagd zijn. Uit zijn foto’s is een volk met respect voor de natuur, rijk aan spiritualiteit en absoluut niet wild zoals het vaak werd beschreven, op merken.

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Sommige van zijn afbeeldingen kunnen worden bekeken in de Northwestern University’s Digital Library, of je kunt een mooi exemplaar kopen op Amazon.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt