Ouverture komt eraan, het supersonische vliegtuig dat Londen in minder dan 4 uur met New York kan verbinden - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Ouverture komt eraan, het supersonische…
13 verborgen signalen om te begrijpen of je kat zegt: In India is een tempel uitgehouwen uit een enkel rotsblok: de foto’s zijn uniek in de wereld

Ouverture komt eraan, het supersonische vliegtuig dat Londen in minder dan 4 uur met New York kan verbinden

Door Janine
1.555
Advertisement

Zal het mogelijk zijn om in de nabije toekomst met de snelheid van het licht te reizen? Natuurlijk, dat is mogelijk, maar wat we je met meer zekerheid kunnen vertellen, is dat we binnenkort een snelheid van tweemaal zo snel als het geluid kunnen bereiken dankzij een innovatieve startup, ingehuldigd door Boom Supersonic, die de ambitie had om een echt supersonisch vliegtuig te patenteren, klaar om de records van de beroemde Concorde te “verbreken”. Het vliegtuig dat hiertoe in staat zou kunnen zijn, heet Overture.

via: Esquire

De Overture is gemodelleerd in het voorlopig ontwerp als een high-tech vliegtuig dat in staat is om tweemaal de snelheid van geluid te bereiken (Mach 2.2) waar 55 passagiers plaats kunnen nemen. Boom Supersonic zei dat het eerste testmodel, als alles goed gaat, tegen het einde van 2019 wordt verwacht, terwijl de eerste vliegproeven al in de eerste maanden van 2020 kunnen plaatsvinden.

De eerste test zal echter plaatsvinden met een zeer klein vliegtuig in vergelijking met het lijnvliegtuig die de startup wil inhuldigen: slechts twee passagiers voor het monitoren voor de vluchttechnicus die zal helpen bij het perfectioneren, verbeteren of wijzigen van het transatlantische prototype dat is ontworpen voor grote luchthavens.

Ja, want Overture wil een supersonisch vliegtuig worden dat elk vluchtrecord zal breken: met een verwachte maximale snelheid van 2.700 kilometer per uur en een bereik van 8.300 kilometer zou dit model zijn passagiers in slechts 3 uur en 15 minuten van Londen naar New York kunnen brengen in vergelijking met de 7 die nu nodig zijn, terwijl van Los Angeles naar Sydney 6 uur in plaats van de eindeloze 15. Maar dat is nog niet alles.

Boom Supersonic wil ook het CO2-verbruik aanzienlijk verminderen: dankzij een kooldioxide omzettingssysteem dat op natuurlijke wijze wordt geproduceerd uit de ijle atmosfeer, wordt dit omgevormd tot herbruikbare brandstof voor het gevleugelde voertuig. Kortom, een geweldige prestatie voor het luchtvervoersysteem, dat in de komende jaren sciencefiction in toenemende mate... realiteit zou kunnen maken!

Source:

Advertisement
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt