Het Smurfendorp bestaat echt: hier bevindt het zich en dit is zijn geschiedenis - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Het Smurfendorp bestaat echt: hier bevindt…
Het planten van een miljard hectare bomen kan het broeikaseffect In het Caribisch gebied bevindt zich het grootste plastic eiland ter wereld en de beelden zijn afschrikwekkend

Het Smurfendorp bestaat echt: hier bevindt het zich en dit is zijn geschiedenis

Door Janine
2.368
Advertisement

De Smurfen, bedacht door twee Belgische illustratoren en over de hele wereld verspreid dankzij de Amerikaanse aanpassing voor de televisie, is een van de meest gedenkwaardige gebeurtenissen die de kindertijd in de jaren ’80 markeerde. Iedereen heeft zich minstens een keer verloren in de fantasie tussen de paddestoelvormige huizen en was getuige van de avonturen van de kleine blauwe wezentjes en hun aartsvijand Gargamel.

Wat veel mensen echter niet weten, is dat dat dorp in werkelijkheid echt bestaat! Het bevindt zich in Italië, om precies te zijn in Ligurië (provincie Savona). Het werd gebouwd tussen de jaren ’60 en ’70 door Mario de Bernardi, een liefhebber van architectuur en - inderdaad - van paddestoelen.

In Liguria c'è un posto che sembra quasi fatato, tanto che da un momento all'altro ci si aspetta di incontrare quei...

Pubblicato da Grantouritalia su Giovedì 18 luglio 2019

In werkelijkheid is er geen documentatie om ons met zekerheid te vertellen dat de inspiratie voor de bouw van het dorp was ontstaan uit de tekenfilm van de Smurfen, maar het is zeker dankzij hen dat deze plek beroemd werd. In feite beleefde het na zijn opening een succesvolle periode, met toeristen uit heel Europa om hun kinderen deze merkwaardige en fantastische ervaring te laten beleven.

🍄

Pubblicato da Different ideas su Venerdì 7 giugno 2019
Advertisement

Met het verstrijken van de tijd is het dorp van de Smurfen van Bardineto (dit is de naam van het gebied) een beetje verloren gegaan. Veel van de gracieuze structuren zijn in een staat van verwaarlozing en verval, en zijn roem leek te zijn verdwenen.

Maar toch, de evocatieve kracht van de paddestoelvormige huizen was voorbestemd om weer op te bloeien. Het tijdperk van Instagram en de verspreiding van foto’s heeft het dorp nieuw leven ingeblazen: de online foto's zijn begonnen zich te verspreiden en zich te vermenigvuldigen, tot het punt dat deze sprookjesachtige plek weer beroemd werd.

Het is niet meer mogelijk om in de huizen te verblijven, maar veel delen van het dorp zijn gerenoveerd en gerestaureerd, ten voordele van de vele nieuwsgierigen die nog steeds naar het bos gaan om... een dag als een Smurf te leven.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt