Dit huis is gebouwd met een spectaculaire glazen wand die uit steen lijkt te komen - Curioctopus.nl
x
Dit huis is gebouwd met een spectaculaire…
Het diepste duikzwembad ter wereld opent in Dubai: de thuisbasis van een echte onderwaterstad Hij wint de jackpot in de loterij en komt het geld ophalen, verkleed als Darth Vader om niet herkend te worden

Dit huis is gebouwd met een spectaculaire glazen wand die uit steen lijkt te komen

16 Juli 2021 • Door Janine
907
Advertisement

Het renoveren van een oud landhuis is ongetwijfeld een unieke ervaring, even veeleisend als stimulerend en voldoening gevend. Velen weten het goed: als je met zo'n constructie wordt geconfronteerd, heb je heel vaak te maken met een soort bouwval, waar alles voorbestemd lijkt om te moeten worden opgeknapt of van de grond af opnieuw ontworpen.

Maar voor architecten, ontwerpers, planners, ingenieurs en natuurlijk eigenaren zijn dit vaak de beste en meest opwindende uitdagingen om aan te werken. De eigenaren van de Albanese boerderij waarover we je gaan vertellen, weten er alles van, die, om hun huis op te knappen, hebben gekozen voor een oplossing die even innovatief als traditioneel is. Zozeer zelfs dat in korte tijd de afbeelding van de structuur de wereld over ging en een origineel voorbeeld van architectuur en renovatie van gebouwen werd.

Oud ja, maar met een heel duidelijk vleugje nieuwigheid en moderniteit. Zo zouden we de filosofie achter de renovatie van de agriturismo Mrizi i Zanave kunnen samenvatten, die is gelegen in het district Lezha, in het noorden van Albanië, ongeveer 80 km van de hoofdstad Tirana.

De geschiedenis van dit gebouw werd helaas gekenmerkt door een nogal catastrofale gebeurtenis. In 1979, volgens wat de eigenaren zelf op Reddit meldden, zorgde een zeer sterke aardbeving ervoor dat een deel van het gebouw instortte. Sinds die trieste episode is echter alles veranderd.

Advertisement

Jarenlang bleef het gebouw in die droevige staat, totdat werd besloten de restauratie toe te vertrouwen aan de studio Plis Atelier. Het waren de architecten van dit ontwerpbureau die het "detail" creëerden dat deze plek beroemd maakte.

In de ingestorte muur bevindt zich tegenwoordig een spectaculaire glazen hoek, die zich uitstrekt tot beide verdiepingen van het gebouw. Het is onmogelijk om zo'n detail niet op te merken.

Het oude landhuis is volledig opnieuw ontworpen maar zonder zijn identiteit te verliezen en is opnieuw ontworpen om moderniteit en traditie te combineren. En het resultaat is ronduit spectaculair, aangezien het enorme raam niet alleen mooi is om te zien, maar ook fascinerende verlichting kan geven en de natuurlijke elementen eromheen weerspiegelt.

Advertisement

Het lijkt bijna alsof het traditionele stenen gebouw een "tweede huid" van glas verbergt, vind je ook niet?

Deze architecturale test is zeker een voorbeeld van hoe het hedendaagse perfect kan worden geïntegreerd in wat al bestaat, met buitengewone resultaten.

Advertisement

Wat vind jij van deze verbouwing? Heb je dit gebouw al eens gezien?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt