In China werd een gebouw van 10 verdiepingen gebouwd in minder dan 29 uur: een record! - Curioctopus.nl
x
In China werd een gebouw van 10 verdiepingen…
Hij wint 80 miljoen dollar in de loterij tijdens zijn scheiding: hij moet de helft aan zijn ex-vrouw geven Vloerverwarming bestaat al eeuwen: het verhaal van de Grieks-Romeinse hypocaust

In China werd een gebouw van 10 verdiepingen gebouwd in minder dan 29 uur: een record!

24 Juni 2021 • Door Janine
7.762
Advertisement

Hoe lang duurt het om een ​​gebouw te bouwen? Er is geen eenduidig ​​antwoord op deze vraag, het antwoord dat het dichtst bij de realiteit komt is "het hangt ervan af". Het hangt af van de grootte van het gebouw, uit hoeveel verdiepingen het bestaat, hoeveel mensen er aan het project werken, hun organisatie, hoeveel uur ze per dag werken en welke tools en technieken worden gebruikt. Het kan dagen, maanden en zelfs jaren duren. Er zijn projecten die in korte tijd worden gestart en afgerond en er zijn gebouwen die door verschillende redenen maandenlang onvoltooid blijven. Dit zijn allemaal realistische perspectieven, maar kun je geloven dat een gebouw van 10 verdiepingen in slechts 28 uur en 45 minuten is gebouwd?

Het lijkt iets onmogelijks, surrealistisch en sciencefictionachtigs; toch gebeurde het in China, om precies te zijn in de stad Changsha, in de oostelijke provincie Hunan. De Chinezen staan bekend om hun extreem snelle en nauwkeurige werk, maar bij deze gelegenheid hebben ze ongetwijfeld het record gebroken: ze hadden minder dan 29 uur nodig om een ​​groot gebouw van 10 verdiepingen te bouwen. Om in die onderneming te slagen, gebruikten de bouwers - die werken voor een bedrijf genaamd de Broad Group - geprefabriceerde modulaire bouweenheden. Ondanks deze kleine "truc" is de prestatie toch uitzonderlijk: elke verdieping wordt met indrukwekkend gemak op de andere gemonteerd, die doet denken aan die waarmee Legosteentjes in elkaar worden gezet. Het hele bouwproces werd gedocumenteerd in een video en dankzij de time-laps zien we de uren werk geconcentreerd in slechts vijf minuten.

China en de Chinese bouwers waren de vorige recordhouders: ze bouwden in 19 werkdagen een wolkenkrabber van 57 verdiepingen. Het bedrijf dat het project uitvoerde, was de Broad Sustainable Buliding Co., die ook een modulesysteem gebruikte om de wolkenkrabber te bouwen. Is het menselijk of technologisch mogelijk om in zo'n korte tijd een gebouw te bouwen? Dankzij deze geprefabriceerde bouwsystemen, wel: ze zijn ontworpen om zeer snel te worden gemonteerd. Deze modules worden in een fabriek gebouwd en vervolgens per vrachtwagen naar de bouwplaats vervoerd. Is dit de toekomst van de bouw?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt