Deze gegolfde glazen brug hangt 140 meter boven een ravijn - de foto's maken je duizelig

Janine image
door Janine

18 April 2021

Deze gegolfde glazen brug hangt 140 meter boven een ravijn - de foto's maken je duizelig
Advertisement

Niet iedereen is in staat om bepaalde uitdagingen en situaties met de nodige kalmte het hoofd te bieden. Er zijn er die niet kunnen wachten om aan de meest "extreme" proeven te beginnen en er zijn er die er de voorkeur aan geven om er voorzichtiger mee om te gaan. Het moet echter worden toegegeven dat sommige plaatsen even merkwaardig als beangstigend zijn, net als de brug die we je gaan laten zien, die al "de engste ter wereld" wordt genoemd.

Als je naar de foto's kijkt, is het niet moeilijk te begrijpen waarom. Het hangt niet alleen 140 meter boven de grond en heeft een golvende vorm, maar sommige delen zijn ook van glas gemaakt, waardoor het te voet oversteken een echte test van moed is, niet geschikt voor bangeriken, noch voor degenen die last hebben van duizeligheid!

via Zhejiang China

Advertisement
Zhejiang China

Zhejiang China

We zijn in China, om precies te zijn in de provincie Zhejiang. In dit bergachtige gebied met fascinerende landschappen heeft He Yunchang dit fascinerende architectonische werk ontworpen dat - we moeten het toegeven - je de rillingen bezorgt als je er alleen maar naar kijkt. Het is de brug Ruyi, met zijn onmiskenbare vorm en faam, die viraal is gegaan, nadat zijn foto's en video's op internet begonnen te circuleren.

Advertisement
Zhejiang, China/Facebook

Zhejiang, China/Facebook

Van veraf gezien lijkt deze ongelooflijke brug op een enorm oog, met zachte maar tegelijkertijd strakke lijnen, in zijn geheel prachtig om te zien, maar angstaanjagend om over te steken. De dapperste bezoekers lopen er echter al sinds september 2020, toen het voor het publiek werd geopend. In het begin, toen de afbeeldingen en video's begonnen te circuleren, waren er mensen die het nep noemden, maar na verloop van tijd is de aanwezigheid van deze structuur bevestigd, zowel door verschillende bronnen als door lokale autoriteiten.

Zhejiang, China/Facebook

Zhejiang, China/Facebook

De officiële website van de provincie Zhejiang heeft in feite de details van dit architectonische wonder vrijgegeven, ontworpen om mensen uit te nodigen om zich aan een ​​oversteek te wagen die ze zich hun hele leven zullen herinneren. In dit opzicht is het onnodig te zeggen dat de commentaren van degenen die zijn erdoor zijn getroffen, geïntrigeerd en onder de indruk van de kenmerken van de brug Ruyi, zijn vermenigvuldigd op internet.

curimundoficial/Instagram

curimundoficial/Instagram

En China is geen onbekende in het bouwen van griezelige constructies zoals deze: hoe kunnen we, om er maar een te noemen, niet denken aan de ongelooflijke glazen loopbrug die op 1400 meter hoogte hangt en zich vastklampt aan de zijkant van een berg in het Park Zhangjiajie? Ook in dit geval is het een ervaring die je duizeligheid op de proef stelt!

Zhejiang, China/Facebook

Zhejiang, China/Facebook

Hoewel de Ruyi de engste brug ter wereld wordt genoemd, zal iedereen die het wil uitproberen misschien een beetje gerustgesteld zijn door het feit dat, in de Chinese folklore, zijn vorm (die is geïnspireerd door de jade "ruyi" scepter)  schoonheid en veel geluk symboliseert.

Advertisement

Zou je ooit de moed hebben om over de 100 meter lange brug te lopen en naar beneden te kijken?

Advertisement