Een eigenaresse van een pub verbiedt de toegang van kinderen: "ze zijn onbeleefd en lawaaierig"

Janine image
door Janine

06 Juli 2021

Een eigenaresse van een pub verbiedt de toegang van kinderen: "ze zijn onbeleefd en lawaaierig"
Advertisement

Kunnen commerciële activiteiten, in geval van noodzaak, de toegang tot bepaalde categorieën mensen verbieden? Om het debat over het verhaal dat we je gaan vertellen aan te wakkeren, gaat het niet alleen om de legitimiteit van deze keuze, maar vooral om het drastische ervan: veel mensen vonden het een belachelijke en onbezonnen keuze. Lucy Draper, eigenaresse van een pub in Hampshire, heeft besloten de toegang voor alle kinderen onder de 12 jaar te verbieden vanwege hun slechte gedrag.

via mirror

Advertisement
CJAD 800 Montreal/Facebook

CJAD 800 Montreal/Facebook

Honden zijn welkom, en op de Facebookpagina van het restaurant zien we dat ze inmiddels trouwe klanten zijn, maar kinderen zijn hyperactief, spelen graag en hebben vaak niet door dat er regels zijn die gerespecteerd moeten worden. Het gezond verstand vertelt ons dat je in een pub, bar of restaurant op je stoel zit en niet schreeuwt om andere mensen niet te storen. Kinderen begrijpen dit echter niet altijd: daarom moeten ouders ingrijpen en hun kinderen uitleggen hoe ze zich in dergelijke contexten moeten gedragen. Lucy Draper, eigenaresse van The Compass Inn, heeft een drastische beslissing genomen: ze beweert dat haar pub een plek voor volwassenen is en geen kinderdagverblijf. Deze zijn namelijk te onstuimig en lawaaierig en respecteren de ruimtes van andere klanten niet.

Advertisement
The Compass Inn Winsor New Forest/Facebook

The Compass Inn Winsor New Forest/Facebook

De vrouw zegt: “Het is de schuld van hun ouders. Ze straffen ze gewoon niet, dus 75% van de kinderen die binnenkomen gillen, rennen en gaan niet aan de tafels zitten. Gezinnen komen hier rond 5 uur nadat hun kinderen de hele dag in het park zijn geweest en hyperactief zijn. Ze zouden ze naar huis en naar bed moeten brengen.”

The Compass Inn Winsor New Forest/Facebook

The Compass Inn Winsor New Forest/Facebook

Lucy motiveert haar keuze door ook te zeggen dat de genomen maatregel noodzakelijk is om de volwassen klanten te beschermen die haar pub bezoeken om momenten van vrede en rust te ervaren. Veel klanten hebben namelijk geklaagd over het gedrag van schreeuwende en rennende kinderen in het restaurant. Lucy deelde haar beslissing in een Facebook-bericht en de reacties die ze ontving waren talrijk en gemengd. Veel mensen vonden haar keuze drastisch en belachelijk, andere klanten noemden het "een harde klap" omdat Lucy's pub de enige in de omgeving is die glutenvrije producten aanbiedt. Er waren echter ook klanten die de keuze van de vrouw hebben gesteund, met het argument dat het juist is dat sommige plaatsen alleen voor volwassenen zijn gereserveerd. Wat vind jij? Zal deze beslissing klanten met gezinnen weghouden en mensen die rust zoeken aantrekken, of zal de pub worden bestempeld als degene die vijandig staat tegenover kinderen?

Advertisement