Hij breekt in in een huis, steelt voorwerpen en eet een tussendoortje: dief verraden door de sporen van kaas - Curioctopus.nl
x
Hij breekt in in een huis, steelt voorwerpen…
18 mensen die buitengewone objecten hebben gemaakt, beginnend met eenvoudige stukken hout De huiseigenaar eist dat de toekomstige huurder $12.000 vooruit betaalt

Hij breekt in in een huis, steelt voorwerpen en eet een tussendoortje: dief verraden door de sporen van kaas

22 April 2022 • Door Janine
687
Advertisement

Stel je voor dat je ontdekt dat een dief je huis is binnengedrongen, wat zou je eerste reactie zijn? Angst, ongemak, een gevoel van hulpeloosheid en een gebrek aan veiligheid - we zijn er zeker van dat ook jij een vreemde mengeling van al deze gevoelens zou ervaren. Het ontbreken van voorwerpen, die gestolen zijn, is het minste van de problemen. Het huis wordt niet langer als een veilige plek ervaren en dus worden alle nodige maatregelen genomen om jezelf te beschermen waardoor het - in de toekomst - een kwaadwillende moeilijker kan worden gemaakt. Degenen die de pech hebben gehad een dergelijke situatie te hebben meegemaakt, hebben maar één wens: dat de dief wordt geïdentificeerd en gestraft voor zijn daden. Vandaag vertellen we je het verhaal van een ietwat bijzondere dief, die werd gepakt vanwege zijn gulzigheid.

via: dailystar

Ian Masters, een 33-jarige Britse man, kreeg de bijnaam “de gulzige dief". Volgens de reconstructies ging de man op klaarlichte dag naar een huis in Southampton, terwijl de bewoners van het huis buiten waren. Hij forceerde de badkamerdeur en van daaruit kon hij het huis betreden. We weten niet of het gebaar met voorbedachten rade was, en of Ian precies wist wat hij moest stelen. Hij snuffelde wat en vond een Nintendo Switch, een computer en bankbrieven. Ian pakte alles en ging toen naar de keuken.

Volgens de politie brak de man een interne keukendeur met behulp van een baksteen, die later als bewijsmateriaal werd gecatalogiseerd, met zijn vingerafdrukken. En het merkwaardige feit komt hier vandaan, uit de keuken: de man opende de koelkast, misschien omdat hij honger had, en vond wat kaas. Hij nam het en at het op, maar nam niet de moeite om zijn handen daarna te wassen. Met zijn handen vies met kaas liet hij sporen na op het aanrecht. De politie reconstrueerde het tafereel, identificeerde deze vingerafdrukken en koppelde ze aan de dader, die al snel werd gearresteerd: Ian was niet helemaal onbekend bij de politie, die verklaarde dat "de dief werd veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf bij de Portsmouth Crown Court. Eerder had hij toegegeven twee keer te hebben ingebroken en fraude te hebben gepleegd wegens valse getuigenis”.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt