Een man klaagt omdat zijn vrouw zichzelf verwaarloost na de bevalling: "je bent niet de vrouw met wie ik trouwde"

Janine image
door Janine

12 Januari 2022

Een man klaagt omdat zijn vrouw zichzelf verwaarloost na de bevalling: "je bent niet de vrouw met wie ik trouwde"
Advertisement

De zwangerschap is een bijzonder moment en een moeilijke tijd voor een vrouw: aan de ene kant ben je je ervan bewust dat je een nieuw leven in je hebt, en aan de andere kant verandert je lichaam, en deze verandering is niet gemakkelijk te accepteren. De situatie wordt nog moeilijker als je iemand aan je zijde hebt die niet onvoorwaardelijk van je kan houden en die overdreven veel aandacht schenkt aan het fysieke aspect. Een moeder schreef een post op een forum om haar hart te luchten: haar man beschuldigde haar na de geboorte van haar kind ervan zichzelf te verwaarlozen en niet langer de vrouw te zijn met wie hij was getrouwd, en deze woorden kwetsten de vrouw enorm.

via Mumsnet

Advertisement
Not the actual photo - Flickr

Not the actual photo - Flickr

De vrouw vertelt in de post dat zij en haar partner flinke ruzie hebben gehad: op een middag was hij chagrijnig tegen haar. Dus vroeg ze hem wat het probleem was, en hij antwoordde dat ze niet meer lijkt op de vrouw met wie hij was getrouwd. De vrouw vertelt het verhaal als volgt:

“Hij is de hele middag chagrijnig geweest en ik vroeg hem wat er aan de hand was en hij zei dat hij niet begrijpt wat er met me aan de hand is. Hij zegt dat ik me enorm heb laten gaan en dat ik in niets lijk op de vrouw met wie hij trouwde. Hij heeft gelijk, ik weet het, wat verschrikkelijk is. Ik ben aangekomen, mijn haar is gekamd en schoon, maar nu is mijn enige "onderhoud" om elke twee maanden naar de kapper te gaan om van de gespleten punten af ​​te komen. Toen we elkaar ontmoetten, deed ik balayage en kamde ik mijn haar regelmatig. Ik maak me nu zelden op, vroeger gebruikte ik getinte moisturizers. Ik kleed me goed als ik de deur uitga, maar vanavond droeg ik mijn ruime duster en pyjama. Dit deed pijn en ik weet niet wat ik moet doen."

Advertisement
Not the actual photo - Pexels

Not the actual photo - Pexels

De kersverse moeder vroeg om advies, en mensen twijfelen niet: het probleem is niet haar uiterlijk, dat begrijpelijkerwijs minder verzorgd is dan het ooit was. Het probleem is de echtgenoot, die heeft laten zien dat hij de moeilijke tijd die de vrouw doormaakt - zowel fysiek als mentaal - niet begrijpt en dat hij niet onvoorwaardelijk houdt van de persoon met wie hij getrouwd is. Mannen moeten de verandering van hun partners accepteren en steunen, en hen niet beschuldigen: de woorden van de man kwetsten zijn vrouw en werden door de forumgebruikers als "gemeen" beoordeeld. Hoe zou jij gereageerd hebben?

Advertisement