Een 24-jarige man wint $5,6 miljoen in de loterij, maar weigert deze met zijn familie te delen

Janine image
door Janine

12 Januari 2022

Een 24-jarige man wint $5,6 miljoen in de loterij, maar weigert deze met zijn familie te delen
Advertisement

Wat zou jij doen als je een groot bedrag zou winnen in de loterij? Wat kun je doen met meer dan $5 miljoen? Dit is een geluk dat veel mensen hebben of hebben gehad: met zo'n overwinning zijn de mogelijkheden eindeloos en ziet de toekomst er zeker eenvoudiger uit. Economische problemen houden op te bestaan ​​en het is mogelijk om een ​​comfortabel leven te leiden, misschien zelfs om anderen te helpen. Er zijn mensen die een deel van de winst zouden gebruiken om liefdadigheid te doen, mensen in nood te helpen of - simpelweg - financiële steun aan hun familie te bieden. Een 24-jarige man vertelde zijn verhaal op Reddit.

via reddit

Not the actual photo - Unsplash

Not the actual photo - Unsplash

Een 24-jarige jongen vertelde zijn verhaal op Reddit. De jongen won maar liefst 5,6 miljoen dollar in de loterij, maar zei dat hij niet van plan was het geld met zijn familie te delen. Hij gebruikte het geld om zijn schulden en de hypotheek op zijn huis af te betalen. Dit is wat de jonge man zegt:

“Mijn vrouw en ik zijn allebei 24 jaar oud. We kopen elke maand voor de lol een lot. Nou, we hebben flink gewonnen. Exclusief belastingen wonnen we ongeveer $5,6 miljoen. Na het betalen van al onze schulden (studieleningen, hypotheek, lening van de auto) was er nog ongeveer 5 miljoen over. Ik denk dat je niet weet dat 70 procent van de loterijwinnaars na een paar jaar failliet gaat. Werkend in de financiële sector wilde ik niet bij die 70 procent horen en bovendien zou ik nooit meer hoeven te werken.

Wat we deden was $3 miljoen investeren in een combinatie van beleggingsfondsen. Met de resterende $2 miljoen kochten we uiteindelijk een appartementencomplex van $5 miljoen dat een hoog rendement geeft met een laag risico. Toen ik het mijn familie vertelde, dacht ik dat de eerste reactie enthousiast zou zijn voor mij en hoe financieel verantwoordelijk we waren met geld. Maar mijn familie was een enorme reis beginnen te plannen en hoopte dat ik al hun schulden en meer zou afbetalen. Ik legde uit dat 5 miljoen veel is, maar niet genoeg om het met hen te delen, en ze werden boos. Ze zeiden dat ik niet welkom was in deze familie en dat ik niet meer met ze hoefde te praten. Ik denk dat ik gelijk heb, want ik doe wat het beste is voor mijn vrouw en mij."

Advertisement
Not the actual photo - Unsplash

Not the actual photo - Unsplash

Kortom: de man heeft zijn economische problemen opgelost en de meeste winst gebruikt om investeringen te doen waarvan hij hoopt dat ze in de toekomst meer geld zullen opleveren. De familie verwachtte waarschijnlijk hulp van hem, en in plaats daarvan weigerde hij het geld te delen. Reddit-gebruikers beweren dat de man te categorisch en egoïstisch was: hij had een bedrag aan de familie moeten geven om hen in staat te stellen comfortabeler te leven. Hoe beoordeel jij het gedrag van de man?

Advertisement