"Ik had niet gewacht dat je kanker zou krijgen en je haar zou verliezen": de woorden van een bruid tegen haar bruidsmeisje

Janine image
door Janine

13 Januari 2022

"Ik had niet gewacht dat je kanker zou krijgen en je haar zou verliezen": de woorden van een bruid tegen haar bruidsmeisje
Advertisement

Er zijn maar weinig dingen in het leven die erger zijn dan te ontdekken dat de mensen waar we om geven in werkelijkheid gevoelloos, respectloos en tactloos zijn tegenover ons. Wanneer dit gebeurt, voel je je teleurgesteld, verontwaardigd en tegelijkertijd verraden, net zoals gebeurde met het meisje dat de hoofdpersoon is van het verhaal dat we je gaan vertellen.

Aan haar moeilijke gezondheidstoestand kwamen helaas de beslist ongepaste en weinig delicate observaties van haar vriendin die op het punt stond te trouwen en die haar had gekozen als bruidsmeisje. De bruid nam blijkbaar geen blad voor de mond om haar aan te spreken, ongetwijfeld meer bezig met de esthetische kant van de situatie dan met de menselijke. We konden niet anders denken toen we haar berichten lazen en ontdekten dat ze, kortom, bijna kritiek had op het bruidsmeisje omdat ze door kanker haar haar had verloren.

via Imgur

Advertisement
Pxhere - Not the actual photo

Pxhere - Not the actual photo

"Ik had niet verwacht dat je kanker zou krijgen en je haar zou verliezen." Als je denkt dat het niet mogelijk is om dergelijke woorden uit te spreken of te schrijven en vooral om ze aan een vriendin te richten, heb je het helaas mis, want het is precies wat het bruidsmeisje in kwestie las in een bericht dat haar werd gestuurd door haar "vriendin", de toekomstige bruid.

Er was niet veel voor nodig voordat de beweringen van deze vrouw viraal gingen op internet en grote verontwaardiging veroorzaakten. Toen ze hoorde van de ziekte van het bruidsmeisje, begon de bruid, in plaats van zich zorgen te maken over haar gezondheid en haar de nodige nabijheid te bieden, zich meer te concentreren op het feit dat haarverlies door kankerbehandelingen een esthetische impact op haar huwelijk zou kunnen hebben.

Advertisement
Shardayyy Photography/Wikimedia - Not the actual photo

Shardayyy Photography/Wikimedia - Not the actual photo

Dus dacht ze erover om die berichten te schrijven, en de reactie van het bruidsmeisje - en voormalige vriendin - liet niet lang op zich wachten. "Je hebt gelijk - schreef de jonge vrouw sarcastisch - het moet echt onverwachts voor JOU zijn geweest om te ontdekken dat ik kanker heb, het was echt egoïstisch van mij en mijn haar!"

Dat gezegd hebbende, nam ze haar besluit en deelde dit mee aan de ongevoelige bruid. "Ik zal niet meer naar je bruiloft komen, noch als bruidsmeisje noch als gast. Het is duidelijk dat de esthetiek van je bruiloft belangrijker voor je is, en het feit dat het verlies van mijn haar op de een of andere manier de foto's en de sfeer in het algemeen kan beïnvloeden”.

Imgur

Imgur

Het is bijna vanzelfsprekend dat bij het zien van zo'n uitwisseling de gebruikers die hebben gelezen wat er is gebeurd, de verdediging hebben genomen op het bruidsmeisje die aan kanker lijdt. De bruid werd door velen gedefinieerd als "egoïstisch", en er was geen gebrek aan goede wensen en berichten van nabijheid gezien wat ze moest ondergaan.

Kun je het esthetische aspect echt boven de gezondheid van een persoon stellen, zelfs als het om een vriendin gaat?

Advertisement