In Engeland is er een straat die zo wordt achtervolgd door geesten dat je een overeenkomst moet tekenen om daar te wonen

Janine image
door Janine

05 April 2022

In Engeland is er een straat die zo wordt achtervolgd door geesten dat je een overeenkomst moet tekenen om daar te wonen
Advertisement

Geloof je in spoken? Als het antwoord "ja" is, weet dan dat er een plek is waar je nooit heen zou moeten gaan. We hebben het niet over een oud spookkasteel, een onbewoonde villa of een verlaten stad, maar een heel normale en ogenschijnlijk ongevaarlijke Engelse weg.

Dat klopt: deze straat die aan de rand van Bolton ligt, niet ver van Manchester, heeft een nogal bijzonder record. In feite wordt het door velen beschouwd als de meest spookachtige weg in Engeland, en de redenen zijn niet moeilijk te begrijpen. Om beter te begrijpen hoe deze straat vol is met "geesten" en paranormale activiteiten, moet je weten dat, om daar te gaan wonen, nieuwe bewoners een verklaring moeten ondertekenen! Klaar om het nader te ontdekken?

via Mirror

Advertisement
Google Maps - Street View

Google Maps - Street View

Volgens de verhalen die over deze plek de ronde doen, kun je het beste uit de buurt blijven van Wingates Grove, de meest spookachtige straat in Engeland. Een geest, niet beter geïdentificeerd, zou al vele jaren in deze straat aan de rand van Bolton hebben gewoond, tot het punt dat er, om het onder ogen te zien, geen gebrek is geweest aan uitdrijvingen en interventies door autoriteiten en experts op dit gebied.

Vreemde episodes en gebeurtenissen begonnen in het begin van de jaren negentig. Sindsdien zijn veel mensen in nogal verontrustende situaties terechtgekomen. Van een "kleine man" waar een kind uit een lokale familie mee zou hebben gesproken tot een "olieachtige" substantie die van de muren van zijn kamer zou hebben neergedaald, tot een verdachte zwavelstank, begonnen de geruchten en verhalen over Wingates Grove elkaar op te volgen.

Het huis in kwestie was in 1999 zelfs het onderwerp van een exorcisme, uitgeoefend door een vertegenwoordiger van de plaatselijke kerk. Sinds die tijd lijken de paranormale episodes minder te zijn geworden, maar niet verdwenen.

Advertisement
Pxfuel - Not the actual photo

Pxfuel - Not the actual photo

Enige tijd later begon namelijk een ander gezin vreemde en paranormale gebeurtenissen in huis te registreren. Een meisje dat daar woonde, Laura, zegt dat ze zich nooit op haar gemak voelde binnen de muren van dat huis. "Ik had een naar gevoel - zei ze - ik voelde dat er iets was en ik leek zijn ruimte binnen te vallen". Toen bevestigde een reeks gebeurtenissen, even beangstigend als onverklaarbaar, deze gevoelens. Gevallen voorwerpen, vreemd gedrag van haar broer en een olieachtige substantie vergelijkbaar met die in het andere huis: alles leek te verwijzen naar de "aanwezigheid" die in de straat zweefde.

Niemand die door de familie was geroepen om de vreemde gebeurtenissen uit te leggen en op te lossen, kon volledig begrijpen wat er gebeurde. Als gevolg hiervan is de reputatie van Wingates Grove door de jaren heen blijven verslechteren. Tot zelfs de mensen die er recentelijk naartoe verhuisden zeer bijzondere waarschuwingen kregen. Caron Walton, die nu in het huis woont waar Laura woonde, kreeg te horen dat hij daar niet met kleine kinderen moest gaan wonen, en daarom moest hij de beruchte verklaring ondertekenen. "Tot nu toe hebben we geen problemen gehad - zei Walton - het is heel rustig".

Misschien is de geest van Wingates Grove verhuisd? Of wacht hij misschien nog steeds op de juiste gelegenheid om aan een ongelukkige bewoner te verschijnen? We weten het niet; ondertussen zijn we gefascineerd - en ook een beetje verrast - door het verhaal van deze "stille" straat in een buitenwijk!

Advertisement