x
Er werd gedacht dat het een hotel was,…
Ze opent haar eigen bedrijf en wordt miljonair: Er zijn niet alleen olifanten: zie je het hart verborgen op deze foto?

Er werd gedacht dat het een hotel was, vandaag is het een spookachtige villa dat wegzakt in een Pacifisch strand

05 Oktober 2021 • Door Janine
5.206
Advertisement

El Salvador is een klein land in Midden-Amerika, beroemd om zijn prachtige stranden met uitzicht op de Stille Oceaan. De adembenemende uitzichten en de surfseizoenen trekken elk jaar veel reizigers en toeristen, die op zoek zijn naar een plek om te ontspannen, weg van de drukte van het stadsleven. Wat je op deze ongerepte stranden zeker niet zou verwachten, is een verlaten villa die in de oceaan lijkt weg te zakken: maar juist deze verlaten villa heeft veel toeristen aangetrokken, liefhebbers van spanning en mysterie.

via: Daily Mail

Aan het strand van La Puntilla, 75 km ten zuiden van de hoofdstad San Salvador, ligt deze mysterieuze verlaten villa. Dit trok de aandacht van veel mensen dankzij een Youtuber, Cholopanza genaamd, die zichzelf filmde terwijl hij kleine onderzoekingen deed naar deze spookachtige maar fascinerende villa. De video ging meteen viraal en vandaag trekt de villa veel bezoekers: er zijn mensen die om de villa heen klimmen, mensen die proberen toegang te krijgen tot het gebouw, mensen die proberen de geschiedenis ervan te reconstrueren. Waarom is deze villa verlaten? Wat was het vroeger? Hoe komt het dat het zich op het strand bevindt?

Het lijkt bijna alsof de betonnen villa, met zuilen in Romeinse stijl en lichtroze van kleur, aan land is gesleept. Het is niet bekend waarom de villa werd verlaten en waarom het nu op het strand staat, maar er is een theorie, gedeeld door de lokale bevolking: men denkt dat het een hotel was - Hotel Puerto Ventura genaamd - en dat het direct op het strand was gebouwd om toeristen aan te trekken die niet alleen dicht bij de zee wilden zijn, maar ook direct aan zee. Er wordt ook aangenomen dat de villa het slachtoffer was van een orkaan, die San Salvador in 1998 trof. De orkaan zou overstromingen en aardverschuivingen hebben veroorzaakt, waardoor de funderingen instortten.

Advertisement

Het idee om een ​​hotel direct op het strand te bouwen bleek geen succes: het was te diep gebouwd en hoewel de structuur bestand was tegen de sterke storm, maakten de fundamenten plaats voor de tractie van het zand. Nu staat de villa, met zijn spookachtige uiterlijk, aan de oceaan en is gevaarlijk scheef. De meest moedige en roekeloze mensen bereiken overdag de bovenste verdieping om wat foto's te maken; als de avond valt en het tij stijgt, wordt de villa ontoegankelijk: door de golven lijkt het bijna te verdwijnen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt