x
Een Boer Ontdekt Een Ondergrondse Grot…
Dit Zijn Lotusvoeten, Een Oude Chinese Gewoonte Die Vrouwen Onweerstaanbaar Maakte Een Meer Dat Alleen 4 Maanden Per Jaar Gevuld Is, In De Winter Loop Je Over Het Water 's Zomers Zwem Je Erin

Een Boer Ontdekt Een Ondergrondse Grot Die Helemaal Met Schelpen Is Bedekt, En Waarom Is Nog Steeds Niet Helemaal Duidelijk

21 September 2016 • Door Skip
22.757
Advertisement

De ontdekking werd gedaan in de vroege 19e eeuw door een Engelse boer. Onder zijn voeten zat een mysterieuze grot verborgen... waarvan de muren en het plafond totaal met schelpen waren bedekt. De grot die de tand des tijds doorstaan heeft, laat niet echt duidelijk weten hoe oud hij precies is, dateren is moeilijk.

Maar laten wij ons meer focussen op de ontdekking zelf en de geschiedenis van de grot.


Alles begon lang geleden in 1835 in Margate, Kent, Engeland. Een boer was zoals gewoonlijk zijn werk aan het doen toen hij deze bijzondere vondst deed.

Toen hij de aarde aan het omspitten was sloeg hij een gat in de aarde, de man dacht dat dit gat een toegang was naar een ondergrondse ruimte die te lang verborgen was gebleven.

Advertisement

Op dat moment ging hij een lenige en kleine vrijwilliger zoeken die zich in het gat wilde laten zakken om te ontdekken wat er verstopt zat onder de grond.

Zo was het een leraar van een school die naar voren stapte en zijn kind naar voren schoof. Die eerste had het idee dat het voor het algemeen belang was.

Het jongetje werd vooruitgestuurd en toen hij bovenkwam vertelde hij over prachtige muren die helemaal bedekt waren met schelpen.

Advertisement

De inwoners van Kent waren sceptisch en dachten dat hij een rijke fantasie had, maar al gauw stelden ze hun mening bij.

Toen ze het gat groter maakten zodat ook volwassenen naar binnen konden kijken, stonden deze sprakeloos van al het moois dat daar jarenlang onder hun voeten lag.

Advertisement

Het is nog steeds niet duidelijk wie de opdracht tot het maken van zulk verfijnd werk gegeven heeft of wanneer het is gemaakt, aangezien er geen aanwijzingen zijn die meer informatie opleveren.

Er gaan wel verschillende ideeën op over de precieze leeftijd van het werk. Volgens sommigen is het ouder dan 3,000 jaar en anderen zeggen weer dat het is aangelegd in de 18e eeuw 

Advertisement

Het zou een religieuze plaats kunnen zijn. De lijst van de opdrachtgevers is niet lang. De Tempeliers, de Feniciërs en de vrijmetselaars worden genoemd, er is alleen geen bewijs voor.

Een plausibelere theorie over hoe oud het is, is dat de grot gevonden is op boerenland. Als het niet zo oud was geweest, dan had het zich dichterbij het huis van de rijke opdrachtgever moeten bevinden. 

Op dit moment is er nog niet genoeg geld om een precieze datering van de schelpen en de ornamenten te maken. We moeten erop wachten dat de grot eigendom wordt van de Britse staat, zo kunnen de mysteries die de grot herbergt opgelost worden...

In de tussentijd kunnen jullie de grot toch bekijken via de video die we voor jullie hebben...

Bekijk de Video:

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt