De positie waarin jullie als koppel slapen vertelt veel over de soort relatie waarin jullie verkeren

door Romy Mortier

01 Augustus 2016

De positie waarin jullie als koppel slapen vertelt veel over de soort relatie waarin jullie verkeren
Advertisement

De positie waarin je slaapt met jouw partner vertelt veel over hoe jullie de relatie beleven.Zo luidt het resultaat van het wetenschappelijk onderzoek gedaan door: psycholoog João Oliveira, de specialist in de studie van lichaamstaal Paulo Sergio de Camargo, en Ronaldo en Antonio Cavalli, welke specialisten in NLP ( Neuro Linguïstisch Programmeren ) zijn.Volgens de studie die zij deden, onthult onze lichaamstaal als we slapen onbewuste gedachten over hoe we de relatie met onze partner beleven.

via taringa.net

Advertisement
De positie waarin jullie als koppel slapen vertelt veel over de soort relatie waarin jullie verkeren - 1
Advertisement

Elkaar van achteren vasthouden

Elkaar van achteren vasthouden

Een paar dat in deze positie slaapt behoudt de persoonlijke ruimte zonder contact te verliezen. "Dit zijn dynamische mensen, die een zelfstandig leven leiden, maar een stabiele en gezonde relatie hebben ", zegt Oliveira. 

Volgens de specialist, onthult deze positie dat de relatie gebaseerd is op vertrouwen en het koppel elkaars aanwezigeid nodig heeft. 

Rug naar elkaar toe en ver van elkaar af

Rug naar elkaar toe en ver van elkaar af

Deze positie kan een signaal afgeven dat er iets mis is in de relatie. Volgens Oliveira zou het kunnen zijn dat er spanningen bestaan, er meer vrijheid nodig is of er een gebrek aan communicatie speelt. Maar als de spieren ontspannen zijn kan deze houding simpelweg aangeven dat er tussen het koppel geen sprake is van wederzijds vertrouwen. In dit geval is het van belang dat elkaars ruimte gerespecteerd wordt. 

Naar elkaar toe, maar zonder elkaar aan te raken

Naar elkaar toe, maar zonder elkaar aan te raken

Volgens Camargo, heeft het koppel dat in deze positie slaapt privacy nodig. De twee partners weten hoe ze elkaars onderlinge ruimte kunnen respecteren en zijn in een zeer gepaste mate jaloers.

" Het echtpaar weet hoe om te gaan met de dagelijkse routine in de relatie en behoudt respect voor elkaar zonder zich van elkaar te verwijderen. Hoewel dit koppel zonder lichamelijk contact slaapt, duidt deze positie op een goede relatie met een actief seksleven. " 

Verstrengeld

Verstrengeld

Deze positie is een teken van verlangen en passie. " We zien het vaker aan het begin van een relatie, " zegt Oliveira, ". Als deze positie blijvend is in de vervolgstadia kan het wijzen op een afhankelijkheid of dat één of beide partners zeer jaloers zijn. " 

Advertisement

Lepeltje lepeltje

Lepeltje lepeltje

Volgens Camargo, is de persoon die omarmt leidende in de relatie en voelt de ander zich voorzien in zijn of haar behoefte, veilig en beschermd door zijn/haar wederhelft. " Misschien is dit wel een van de beste posities om de perfectie harmonie van een relatie te weerspiegelen, in hun slaap worden ze samen één ", zegt de specialist. 

In elkaars armen

In elkaars armen

Volgens de specialist Antonio Cavalli, onthult deze omarming de inzet, liefde en genegenheid voor elkaar. "Uit deze positie blijkt dat er sprake is van een goede relatie. Het paar gaat door een uitstekende fase en leidt een bevredigend seksleven". Oliveira geeft ook aan, dat degene die een toevlucht zoeken in de ander op deze manier een diepe liefde en genegenheid voor de ander toont. 

Advertisement

Een van de partners neemt de ruimte van de ander in bezit

Een van de partners neemt de ruimte van de ander in bezit

Dit is geen goede positie voor het paar. " Een persoon die te veel ruimte inneemt in bed toont geen genegenheid en liefde voor de echtgenoot maar zoekt zelfbevestiging in de relatie. " Volgens de specialisten, zou deze positie aan kunnen geven dat de relatie door een moeilijke fase gaat. De persoon die het minste ruimte inneemt voelt zich onzeker en heeft een laag gevoel van eigenwaarde binnen de relatie. 

In een verschillende positie met licht contact

In een verschillende positie met licht contact

Uit deze positie blijkt dat de partners van elkaar houden, maar dat de relatie tegelijkertijd aandacht nodig heeft. "Er leeft een combinatie van passie en verschillen binnen de relatie. Het kan zijn dat het koppel een moment van angst en veranderingen doorgaat, maar nog steeds verbonden is en beiden de bereidheid hebben om de problemen op te lossen." 

Advertisement

Ieder in zijn eigen ruimte maar elkaar aanrakend

Ieder in zijn eigen ruimte maar elkaar aanrakend

Deze houding onthult een spontane relatie. "De een respecteert de ander en er wordt genoeg ruimte gegeven. Er is plaats voor vrienden en afzonderlijke activiteiten, maar er is sprake van wederzijds vertrouwen ", zeggen de specialisten. De uitgestoken hand onthult de intentie om te beschermen, maar daarin niet te overdrijven. Het lichaam naar de ander toe gedraaid is een teken van vertrouwen, de handen onder het gezicht geven aan dat je je comfortabel voelt in de aanwezigheid van de ander. Volgens Oliveira, kan het contact zoeken met de ander door bijvoorbeeld een been of een hand op elkaar te leggen, een teken van een poging tot verzoening zijn, alsof je probeert te achterhalen of alles in orde is. 

Een van de twee gedraaid en compleet van elkaar af

Een van de twee gedraaid en compleet van elkaar af

Volgens Camargo " Is er sprake van liefde, maar bestaat er een niveauverschil tussen de twee. Een van de twee partners is op zoek naar steun en liefde van de ander, en zou graag meer aandacht krijgen. " 

Kortom, de lichaamstaal vertelt ons veel meer dan we denken ... In welke van deze posities herken je jezelf het meest? 

Advertisement