Hoe het komt dat in dit Japanse bos bomen perfecte cirkels vormen

door Skip

09 Augustus 2019

Hoe het komt dat in dit Japanse bos bomen perfecte cirkels vormen
Advertisement

Japan is een zeer boeiend en mysterieus land. Ondanks de tegenstrijdigheden die er zijn slaagt het land er goed in oeroude tradities in stand te houden en toch ook oog te blijven hebben voor het nu. Het land heeft schitterende natuurlandschappen en een van deze landschappen is heel bijzonder. Op het internet wordt er veel over gesproken. Het "cirkelvormig bos" doet denken aan de beroemde graancirkels die in de jaren zeventig voor veel gespreksstof zorgden bij een deel van de mensen. Zij waren er heel erg van overtuigd dat door tussenkomst van aliens het graan was afgeplat. Maar aliens hebben ook nu, in dit geval, er weinig mee te maken. Er is namelijk een andere verklaring voor de mysterieuze vorm van dit bos.  

via mymodernmet.com

Advertisement
FNN

FNN

Deze twee groepen bomen bevinden zich in het zuiden van Japan in de Miyazaki-prefectuur. Eigenlijk is de bijzondere cirkelvorm het resultaat van een experiment waarmee begin de jaren 70 was begonnen. Het doel was om te uit te zoeken of de plaatsing van de bomen van invloed zou zijn op de groei ervan.

Het Japanse Ministerie van Landbouw, bosbeheer en visserij laat in een document weten hoe het bos in 1973 is opgezet in het kader van een experiment genaamd "Experimentele Bosbouw." De bomen zijn zo geplant dat ze samen 10 cirkels met hetzelfde midddelpunt zouden vormen. Jaren later is het resultaat te zien van bovenaf, ook op Google Maps. De bomen die in cirkels zijn geplaatst groeiden gelijkmatiger dan de bomen eromheen, veel chaotischer en onregelmatiger.

Volgens de oorspronkelijke plannen zouden de bomen voor 2020 moeten worden gekapt, maar doordat er zoveel interesse is voor dit bijzondere gebied zijn ze bij de overheid aan het overwegen of het bos ook behouden kan worden.

Advertisement