12 trucs die iedere echte automobilist gewoon moet kennen - Curioctopus.nl
x
12 trucs die iedere echte automobilist…
Lyme-borreliose komt meer voor dan je denkt: zo herken en behandel je deze ziekte tijdig Kinderen die met modder en zand spelen zijn later gezonder en sterker zo blijkt uit onderzoeken

12 trucs die iedere echte automobilist gewoon moet kennen

04 Augustus 2019 • Door Skip
108.179
Advertisement

De auto is voor velen van ons net als een tweede huis. En net zoals een huis zitten hier ook technische kanten aan, specifieke functies en verborgen problemen. In het kader van stressvermindering, maximale kostendrukking en de fijnst mogelijke beleving in je auto hebben wij 12 niet wijd en zijd bekende trucs verzameld. Dat kan schoonmaken zijn of eenvoudige adviezen, maar deze trucs gaan je helpen om je niveau van amateur in alles wat met auto's te maken heeft, op te krikken naar professional, dat weten we zeker.

1. Verwijderbare zonneschermen

foto: Sportys.com

In de zomer kan je besparen op de airco en je minder druk maken met al die warmte door verwijderbare zonweringen te gebruiken op de zijruiten. Ze kosten heel weinig, maar maken wel een verschil!

2. Gebruik je GPS om je auto te vinden

foto: Maxpixel

Iedereen zal wel eens zijn auto moeten hebben parkeren op een enorm groot, chaotisch terrein of in de straten van een onbekende stad. In zulke gevallen kan je de positie markeren op de kaarten op je telefoon en vind je je auto altijd terug zonder problemen.

Advertisement

3. Gebruik afwasmiddel op je ruiten

Afwasmiddel voor de vaat is uiterst geschikt om de vastgekoekte viezigheid op de voorruit en zijramen week te maken en te verwijderen. Gebruik een doek en warm water, spoel af. Ga dan daarna verder met standaardproducten die kringen tegengaan.

4. Maak de kofferbak leeg!

We hebben allemaal van die dingen in de auto liggen die absoluut maar niet uit de kofferbak willen verdwijnen. En toch is het meenemen ervan niet gratis! Haal al het onnodige uit je kofferbak om brandstof te besparen.

5. Stickers verwijderen

Als er een plakkerig materiaal op de carrosserie zit (misschien een alleraardigst cadeautje van je kinderen) hoef je die alleen maar te bedekken met een krant die je nat hebt gemaakt met warm water. Na tien minuten haal je de plakker weg met een oude creditcard.

Advertisement

6. Koplampen schoonmaken

Als je niet gebruik wenst te maken van producten specifiek voor dit doel kan je de lampen met goedkope tandpasta schoonmaken: breng de tandpasta aan met een zachte borstel, laat een paar minuten inwerken en spoel dan goed en veelvuldig af.

7. Maak je velgen schoon

foto: pexels

Om roest en aangekoekte dingen te verwijderen van velgen kan je cola gebruiken; super goedkoop. Giet het over de aangekoekte delen en maak schoon met een borstel. Vergeet na het wassen niet om goed af te spoelen.

Advertisement

8. Leer wat de symbolen betekenen

Het pijltje naast de benzinepomp is een van de minst bekende symbolen. Het geeft aan aan welke kant de klep zit van de benzinetank!

9. Neem je tijd met het starten van de auto in de winter

foto: Pexels

Accu's in auto's zijn niet dol op strenge temperaturen. Wanneer je de auto moet starten draai dan de sleutel en wacht enkele seconden voordat je de motor inschakelt: door je lampen of je radio aan te doen activeer je de accu heel voorzichtig.

Advertisement

10. Deuken repareren

Een simpel maar effectief advies: een ontstopper is perfect om deuken mee te fiksen. Het ligt voor de hand dat je hiermee natuurlijks niets kan doen aan kreukels in de carrosserie, maar over het algemeen is het resultaat echt wel bevredigend.

11. Ruitenwissers beschermen

Een paar oude sokken werkt perfect als bescherming tegen extreem weer voor de ruitenwisserborstels. Daarmee voorkom je dat ze vastvriezen aan de voorruit.

12. Adem de juiste lucht in!

De recirculatieknop is misschien een van de minst bekende knoppen op het dashboard. Dankzij deze knop kan het ventilatie- en koelsysteem blijven werken zonder daarvoor nieuwe lucht van buiten aan te hoeven voeren. Dan wordt alleen de aanwezige lucht in de cabine gebruikt. Dat is vooral handig als je ineens klem staat in de file of door een rookwolk van een brand moet rijden en je niet wil dat de auto vol komt te zitten met lucht die je niet kan inademen.

Tags: Auto'sTrucjes
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt