Tiener zegt tegen zijn vader dat de auto een vreemd geluid maakt, hij gaat kijken gelooft zijn ogen niet

Janine image
door Janine

20 Maart 2024

Tiener zegt tegen zijn vader dat de auto een vreemd geluid maakt, hij gaat kijken gelooft zijn ogen niet
Advertisement

Een onervaren tiener achter het stuur kan voor ouders een echte bron van zorgen zijn, maar deze vader besloot na een specifieke episode een grappig filmpje op sociale media te delen. Wat is er gebeurd?

Advertisement

De eerste ervaringen achter het stuur: wat is dat voor geluid?

De eerste ervaringen achter het stuur: wat is dat voor geluid?

dave_mvc55/Instagram

Het behalen van je rijbewijs is een belangrijk moment, dat het begin markeert van een nieuw tijdperk in het leven van ieder mens: leren autorijden, onafhankelijk worden tijdens het reizen – als je een auto bezit – en autorijden vanaf de stuurzijde, hoort bij de dingen die je “volwassen” maken. Maar zoals bij elke nieuwe ervaring is er een aanloopfase waar iedereen mee te maken krijgt en die de ouders van nieuwe bestuurders angst en ongemakken kan bezorgen: als je eenmaal hebt afgereden is alleen op de weg zijn een echt avontuur waardoor je leert hoe te bewegen om gevaren te vermijden en, last but not least, om de signalen te herkennen die de auto ons stuurt, in de eerste plaats de vreemde geluiden.

Gebruiker Dave S deelde op zijn Instagram-account het bizarre “gevolg” van een autorit met zijn zoon. Dave, die zichzelf filmt met zijn smartphone, en in zijn biografie schrijft: “ik geniet ervan om een ​​echtgenoot en vader te zijn", toont zijn verbaasde blik en legt uit: "Een van mijn tienerzonen kwam thuis en zei dat de auto een vreemd geluid maakte. Dus ik gingeven kijken."

Advertisement

Een verkeerskegel zit vast onder de auto

Een verkeerskegel zit vast onder de auto

dave_mvc55/Instagram

Meteen daarna laat Dave een andere opname zien: dit is de achterkant van de auto, waaronder duidelijk een verkeerskegel te zien is. Hij vertelde me dat er een geluid was”, voegt Dave eraan toe, wat tot hilariteit zorgde bij de gebruikers. Zijn zoon is waarschijnlijk een beginnende bestuurder en had niet door dat hij een verkeerskegel had “meegenomen”. Nadat het object onder de auto vast kwam te zitten, werd het door de straten gesleept en maakte het een geluid dat de tiener niet kon identificeren. De vader identificeerde de verantwoordelijke echter onmiddellijk en deelde het voorval op internet, wat veel reacties opleverde van gebruikers die hun mening gaven.

"Ik ben onder de indruk dat je zoon het je heeft verteld”, schreef een moeder. “Mijn dochter zette de radio harder om het lawaai te negeren. Wat iets zou zijn geweest dat met tien dollar kon worden opgelost, veranderde in het moeten slopen van de auto omdat ze het negeerde. Haar vader en ik hadden haar de auto gegeven. Nu heeft ze een auto die ze zelf heeft gekocht: bij het minste geluid gaat ze naar de garage.”

Tieners achter het stuur: ervaringen van ouders

Sommigen beweren dat het gelukkig maar een verkeerskegel was, terwijl een ander schrijft: “Toen mijn dochter 16 was, kwam ze thuis zonder spiegel aan de passagierskant. Ik vroeg haar wat er was gebeurd en ze zei ‘er stond een paal in het midden van de weg en er was een knappe jongen op het strand, ik denk dat de paal de spiegel had geraakt'". Er is geen gebrek aan mensen die hun eigen ervaringen vertellen: "Het overkwam mij als tiener, ik reed over een kerstboom en realiseerde me niet wat het was totdat ik achteruit reed. Mensen staarden naar me, maar ik dacht dat ze me misschien aantrekkelijk vonden!". Een gebruiker schrijft: "Ik zal niet liegen, op een dag sleepte ik de vuilnisbak mee. Ik dacht dat mijn vrachtwagen het begaf.”

Kortom, het lijkt heel gewoon voor jongeren om vreemde autogeluiden niet te herkennen, maar buiten dat, hoe kan onervarenheid dergelijke problemen niet veroorzaken? "Tieners? Mijn 85-jarige moeder deed precies dat”, schrijft een gebruiker: het lijkt erop dat de enige oplossing is om voorzichtig te zijn, wat je nooit te veel kunt doen, op welke leeftijd dan ook.

Source:

Image preview: Unsplash, Pexels

Advertisement