Hij zeilt in zijn eentje in de Stille Oceaan op een kleine boot: een video laat iets zien dat gebruikers beangstigt

Janine image
door Janine

10 Juli 2024

sailing_songbird/Instagram

Advertisement

In je eentje over de oceaan zeilen is een unieke en beslist opwindende ervaring: een man besloot het onder ogen te zien en liet het web iets werkelijk verrassends, maar verontrustends zien.

Hij bereikt het verste punt van het vasteland in de Stille Oceaan

Het is een unieke ervaring om aan boord te gaan van een kleine boot en de Stille Oceaan over te steken in complete eenzaamheid, behalve de smartphone die je verbindt met de rest van de wereld. Het was via zijn mobiele apparaat dat een man besloot dit avontuur aan te gaan en zijn volgers dagelijks op de hoogte te houden.

Via het account sailing_songbird deelt Luke, een muziekleraar op de middelbare school die zeiler is geworden, foto's en video's van zijn ondernemende reis. “Rondvaren vanuit Seattle op een zeilboot van 8 meter”, zo staat te lezen in zijn Instagram bio. Eén filmpje in het bijzonder wekte de verbazing van gebruikers op, maar vooral een gevoel van onbehagen: de man legde uit dat hij op het verste punt van het vasteland was en toonde zijn positie op Google Maps.

Advertisement

Hij vertrekt vanaf de zeilboot met de SUP naar het meest afgelegen punt van de Stille Oceaan

Luke's positie op Google Maps, op het verste punt van het vasteland

sailing_songbird/Instagram

"Het is zo desoriënterend zonder iets aan de horizon te zien”, schrijft Luke. "Het is de 31e dag dat ik alleen over de Stille Oceaan zeil en ik ben mijn zeilboot kwijt”, zegt hij. "Grapje, hij ligt daar, ver weg en klein. Ik zit hier vast in stilstand, er is geen wind." Na een maand solo zeilen besloot Luke om zijn "opblaasbare paddle board op te blazen om wat beweging te krijgen."

Maar niet alleen dit heeft de gebruikers verbaasd en verontrust: "Ik ben op het verst mogelijke punt van het vasteland op deze planeet. Het is ongelooflijk desoriënterend om op een SUP te zitten met absoluut niets aan de horizon behalve een geweldige zonsondergang. Oh, ik ben meer dan 1.600 km verwijderd van welk stuk land dan ook en het is hier zo vredig. Absoluut een van de meest ongelofelijke dingen die ik ooit heb mogen meemaken." Luke lijkt zich op zijn gemak te voelen in het midden van de oceaan, maar de gebruikers lijken niet dezelfde mening te zijn toegedaan.

Hij deelt zijn positie vanuit het hart van de Stille Oceaan: de reactie van gebruikers

Luke's boot is achter hem te zien, ver weg

sailing_songbird/Instagram

“Het is absoluut niet normaal om zo ontspannen op een SUP te zitten, zo ver weg van je boot, met waarschijnlijk duizenden meters water onder je”, schrijft iemand. Inderdaad, hoe geweldig het ook kan zijn om de zonsondergang te zien vanaf de oceaan, ondergedompeld in absolute rust, het lijkt ook behoorlijk eng. Maar niet voor Luke. “Man, wat een prachtig en subliem moment. Keer alsjeblieft onmiddellijk terug naar de boot”, scvhrijft iemand onder de reacties. ‘”Dit lijkt me een onnodig risico. Wat als je je boot uit het oog verliest? Wat als de weersomstandigheden veranderen en je niet meer zo gemakkelijk kunt peddelen?" merkt een volger op, maar er zijn ook mensen die vrezen dat Luke zijn telefoon in het water laat vallen.

Kortom, de variabelen en mogelijke onvoorziene gebeurtenissen zijn talrijk en de bezorgdheid van de gebruikers is begrijpelijk. Sommigen hebben echter hun waardering uitgesproken voor zijn moed, die voor veel anderen grenst aan roekeloosheid: “dit is een van mijn grootste angsten en jij doet het voor je plezier”, “wat een ongelooflijk zeldzaam moment. Om in een wereld met 7 miljard anderen te zijn en al die vrede te hebben. Prachtig."

Hoeveel zouden hetzelfde doen?

Advertisement