Scheepsreis neemt onverwachte wending: storm toont onbekende kant van cruiseschepen

Janine image
door Janine

22 Maart 2024

Scheepsreis neemt onverwachte wending: storm toont onbekende kant van cruiseschepen
Advertisement

Cruises spreken niet iedereen aan, maar ze hebben wel een heel beeld gecreëerd dat velen als “dromerig” omschrijven. Een blauwe hemel zover het oog reikt, een transparante zee tot aan de horizon, veel activiteiten en entertainment aan boord en een aperitief bij zonsondergang zijn allemaal beelden die met cruises worden geassocieerd. De werkelijkheid kan echter heel anders zijn dan we denken, zoals blijkt uit een recente virale video waarin een cruiseschip een... onverwachte wending neemt.

Advertisement

Een cruise op een stormachtige zee: de video toont de effecten op de cabine

Een cruise op een stormachtige zee: de video toont de effecten op de cabine

leesh.downey_/Instagram

Als je de video bekijkt die Alisha Downey op Instagram heeft gedeeld, begrijp je in eerste instantie niet helemaal wat er aan de hand is. In de beschrijving staat alleen “een cruise die slecht verliep”, maar niets anders dat iets duidelijk kan maken. In werkelijkheid beginnen de beelden echter meer te laten zien: de zee buiten lijkt erg ruw, alsof er een storm op komst is, en op een gegeven moment beginnen zelfs de objecten in de cabine te bewegen.

In haar beelden laat Alisha zien hoe het schip over de stormachtige zee rolt, zozeer zelfs dat de opnamen nu schuin staan en alles begint te vallen. In het bijzonder is er een leeg glas op een plank die eerst stilstaat, dan lichtjes beweegt en uiteindelijk op de grond valt, waardoor chaos aan chaos wordt toegevoegd. Kortom, een vakantie om snel te vergeten, maar een virale video die de “onbekende” kant van cruises laat zien.

Advertisement

"Reden nummer 3498 waarom ik nooit een cruise zal maken".

"Reden nummer 3498 waarom ik nooit een cruise zal maken".

leesh.downey_/Instagram

Uiteraard leidde de video tot een reeks reacties van degenen die de beelden van de storm zagen, in een mix van ironie, bezorgdheid en klassieke humor op sociale media. Een gebruiker zegt “reden nummer 3498 waarom ik nooit een cruise zal maken”. Wie weet wat de andere 3497 zullen zijn, als ze al bestaan: deze lijkt voldoende.

Een andere gebruiker adviseert Alisha en haar man “ga dat balkon op, jullie hebben er toch extra voor betaald?”, maar we betwijfelen of ze dat willen doen. Sommige gebruikers wijzen erop dat er voldoende tijd was om het glas op te rapen voordat het op de grond viel en brak, maar misschien – zo vervolgen ze – was het beter geweest om een ​​video te maken om op sociale media te delen. Ten slotte besluit een gebruiker de vraag van de eeuw ter sprake te brengen en schrijft "wat is erger, deze storm of de turbulentie in een vliegtuig?". Niemand had er een antwoord op.

De effecten van stormen op cruiseschepen

Hoewel het een “donkere” kant heeft, is het onvermijdelijk dat je je afvraagt ​​welke echte gevolgen een storm kan hebben op een cruiseschip, als je de pech hebt dat je er middenin zit. Nu zijn zowel het cruiseschip als de bemanning aan boord uitgerust voor deze eventualiteiten, maar stormen kunnen de navigatie erg ongemakkelijk maken. Het eerste effect is de grote instabiliteit aan boord, zoals we zagen in de video die Alisha op Instagram deelde. Dan is er sprake van schade door vallende voorwerpen als gevolg van het overmatig rollen van het schip of, in ergere situaties, zelfs van mogelijke structurele schade.

Zoals we al zeiden weten moderne cruiseschepen en bemanning hoe ze met deze situaties moeten omgaan, maar het is belangrijk dat passagiers zelf verstandig gedrag vertonen als er tijdens een cruise een storm losbreekt. Kortom, de virale video is leuk om te zien en nuttig om op te reageren, maar was er echt geen tijd om dat glas op te pakken en het niet nog gevaarlijker te maken? Aan jou het oordeel.

Advertisement