Een fotograaf weet een spectaculaire golf te vereeuwigen waarin het gezicht van de God Neptunus lijkt te verschijnen

Janine image
door Janine

11 Februari 2021

Een fotograaf weet een spectaculaire golf te vereeuwigen waarin het gezicht van de God Neptunus lijkt te verschijnen
Advertisement

Vraag het aan een willekeurige fotograaf: de zoektocht naar de perfecte foto is een constante voor diegenen die graag de wereld om hen heen vereeuwigen en vastleggen in spectaculaire details, onverwachte hoeken en fascinerende manifestaties.

Mathieu Rivin, een 31-jarige Franse fotograaf uit Bretagne, weet er alles van. Als het waar is dat de perfecte foto voor velen niet bestaat, kwam hij er heel, heel dicht bij en gaf de wereld een scène die als we het als gedenkwaardig zouden definiëren, een understatement zou zijn. Het thema? Uiteraard de zee in het uiterste noorden van Frankrijk, in al zijn charme en kracht. Midden in de Bretonse golven nam Mathieu een foto mee naar huis waarin het lijkt alsof er niet alleen water is, maar ook het gezicht van een man, een figuur die erg veel lijkt op Neptunus, de god van de zee. 

via Mathieu Rivrin - Photographe de Bretagne/Facebook

Advertisement
Mathieu Rivrin - Photographe de Bretagne/Facebook

Mathieu Rivrin - Photographe de Bretagne/Facebook

Je begrijpt meteen waarom deze foto populair is geworden sinds Rivin het op 31 januari 2021 deelde. De scène is zowel fascinerend als verontrustend, een duidelijke en directe getuigenis van de kracht van de natuurlijke elementen, en in dit geval van de Bretonse zee tijdens de passage van storm Justine aan de westkust van Finistère. 

Advertisement

Les visages de la TEMPETE JUSTINE en Bretagne - 30 Janvier 2021 Ce week-end la tempête Justine a déferlé sur le...

Pubblicato da Mathieu Rivrin • Photographe de Bretagne su Domenica 31 gennaio 2021

Geen speciale effecten, geen bewerkingen: alleen de grootsheid van een natuur die, in dit deel van de wereld, bijzonder onstuitbaar is en in staat is om ons bijna nietig te laten voelen in haar aanwezigheid. Midden in een golf van ongeveer 10 meter hoog verscheen het "gezicht" van de mythologische God van de zeeën, Neptunus voor de Romeinen of Poseidon voor de Grieken.

We verliezen onszelf met het bewonderen van de schoonheid van deze waterformatie, en kunnen niet anders dan onmiddellijk met onze geest naar de meer klassieke afbeeldingen van de goddelijkheid gaan, en het is zeker om deze reden dat de foto al snel de wereld rond ging. Een succes dat Mathieu overrompelde. "De grootsheid van deze foto verbaasde me volkomen, ik kan het nog steeds niet geloven", aldus de fotograaf. 

Pixabay

Pixabay

We moeten erkennen dat een dergelijk beeld ons echt kan raken. Wie weet of op dat moment de god Neptunus echt probeerde zich te laten zien…

Advertisement