Zeilers vinden bij de Bermudadriehoek een mysterieus verlaten schip

Janine image
door Janine

20 Februari 2023

Zeilers vinden bij de Bermudadriehoek een mysterieus verlaten schip
Advertisement

De Bermuda Driehoek is een geografisch gebied in de Atlantische Oceaan dat wordt begrensd door Florida, het eiland Puerto Rico en de archipel van Bermuda. Het gebied staat bij de meesten bekend als de "Vervloekte Driehoek", waar ongebruikelijke verdwijningen van schepen en vliegtuigen plaatsvinden en talloze ongelukken gebeuren. Deze roem begon zich vanaf de jaren vijftig van de twintigste eeuw te verspreiden en werd gevoed door mysterie literatuur, ondanks dat het geen enkel fundament had, aangezien het aantal ongelukken of verdwijningen volgens geleerden helemaal niet verschilt van dat van enig ander drukbezocht gebied.

Of je de legende nu gelooft of niet, het verhaal van deze vondst zal je zeker niet onverschillig laten. Laten we er samen achter komen.

via News.am

Advertisement
Ocean Research Project/YouTube screenshot

Ocean Research Project/YouTube screenshot

Twee onderzoekers van het Ocean Research Project hebben een verlaten schip gevonden bij de Bermuda Driehoek. De zeilers naderden het en gingen aan boord van het schip met grote bezorgdheid over het lot van de bemanning en documenteerden de vondst in een video op hun sociale YouTube-kanaal. "Deze zeilboot is verlaten", legt zeiler Matt Rutherford uit terwijl hij op verkenning gaat. "Ik heb geen idee wat er zich van binnen bevindt, ik ga even kijken en hoop dat ik niets angstaanjagends aantref", besluit hij als hij aan boord stapt.

"Trouwens, dai is absoluut absurd. 800 mijl van Bermuda, 2400 mijl van de Verenigde Staten, sta ik op een prachtige Swan 48 in het midden van de oceaan", roept Matt verbaasd uit nadat hij heeft vastgesteld dat het schip volledig verlaten was. De twee besloten de boot naar het dichtstbijzijnde eiland te slepen, maar na drie dagen varen vanwege het uitvallen van hun motor werden ze uiteindelijk gedwongen de sleepkabel door te snijden, die rond het roer vastzat en op het punt stond te breken.

Advertisement
Ocean Research Project/YouTube screenshot

Ocean Research Project/YouTube screenshot

De Swan 48 was eigendom van schipper Alan McGettigan van de Royal Irish Yacht Club.Volgens de reconstructie van de eigenaar was hij met 3 andere bemanningsleden vertrokken vanuit Connecticut, eerst naar Bermuda en vervolgens naar Antigua. Voor de kust van Delaware kreeg het schip echter door plotseling verslechterende weersomstandigheden een mechanisch defect en werd de bemanning gered door een koopvaardijschip, waarbij ze hun nieuw gekochte jacht achterlieten. Het verhaal dateert van zo'n tien jaar geleden voor de ontdekking en de eigenaar dacht dat het al een tijd op de bodem van de zee lag.

Verbazingwekkend hoe deze boot al die jaren in bijna perfecte staat is gebleven, nietwaar?

Advertisement