Hij is 81 jaar oud en de beheerder van een klein eiland op Sardinië: nu riskeert hij voor altijd uitgezet te worden

Janine image
door Janine

22 Augustus 2020

Hij is 81 jaar oud en de beheerder van een klein eiland op Sardinië: nu riskeert hij voor altijd uitgezet te worden
Advertisement

Niet iedereen kan het gewicht van een modern leven dragen, in een grote stad, worstelend met een saaie en repetitieve baan; er zijn er die, zoals Mauro Morandi, een 81-jarige man, besluiten voor een heel andere levensstijl te kiezen. De man in kwestie is een voormalige leraar lichamelijke opvoeding die er eind jaren tachtig voor koos zich terug te trekken op het eiland Budelli in de Maddalena-archipel, op Sardinië, om er beheerder te worden. Sindsdien heeft de man altijd een eenvoudig leven geleid, in nauw contact met de natuur en de zee, en vooral in eenzaamheid. Maar de "echte" wereld verloopt helaas te snel en Mauro zou, na 30 jaar op het eiland, gedwongen kunnen worden om het te verlaten vanwege nieuwe wetten.

via Youtube / Rai

Advertisement
Youtube / Vice

Youtube / Vice

Hij kwam in 1989 op het eiland aan voor een vakantie, in het gezelschap van enkele vrienden, maar Mauro ging nooit meer weg. Sindsdien is hij altijd de beheerder van het eiland geweest (toen hij aankwam, ging de oude beheerder bijna met pensioen en nam hij graag zijn plaats in). Het eiland Budelli is een ongerepte plek, een natuurlijk paradijs waar velen elke zomer van dromen. Als "beheerder" heeft Mauro dit natuurlijke koninkrijk altijd beschermd tegen het roekeloze gedrag van bepaalde toeristen, maar vandaag riskeert hij zijn koffers te moeten pakken en het eiland te verlaten. De autoriteiten van het Park van de Maddalena hebben namelijk besloten om elke illegale constructie op de verschillende eilanden die deel uitmaken van de archipel af te breken. Bijgevolg zal ook dat van Mauro Morandi, al bijna 30 jaar zijn huis, worden gesloopt.

Advertisement
Youtube / Vice

Youtube / Vice

Er zijn veel petities ingediend ten gunste van Mauro, om te proberen hem op het eiland te houden. Het lijkt erop dat zijn huis in de loop van de jaren veranderingen heeft ondergaan die volgens het Park zonder toestemming zijn gerealiseerd. Mauro zei van zijn kant: "Het enige wat ik vraag is, als ik weggestuurd moet worden tijdens de renovatie, dat ik terug kan komen en kan blijven doen wat ik elke dag doe: het met uitsterven bedreigde roze koraalstrand bewaken, toeristen op afstand houden, de natuur beschermen. Ik ben bang dat als ik er niet ben, het ook het einde van Budelli zal zijn".

Youtube / Vice

Youtube / Vice

We hopen dat dit verhaal een gelukkig einde weet te vinden en dat deze vriendelijke oude man een klein stukje paradijs zoals het eiland Budelli kan blijven beschermen.

Advertisement