Een mysterieuze monoliet is verschenen in de woestijn van Las Vegas: niemand weet hoe hij daar is gekomen

Janine image
door Janine

27 Juni 2024

De monoliet verscheen op mysterieuze wijze in de woestijn van Las Vegas

LVMPD/X

Advertisement

Een mysterieuze monoliet is verschenen in een bergketen in de buurt van Las Vegas, Nevada, maar niemand kan verklaren hoe hij daar is gekomen. Laten we er meer over te weten komen.

Monoliet ontdekt bij Las Vegas: waar komt hij vandaan?

De verwijdering van de monoliet uit de grond die op mysterieuze wijze verscheen in Las Vegas

LVMPD/X

De mysterieuze monoliet die in de bergen van Las Vegas is gevonden, stak uit de rotsen, maar zijn verschijning moet nog worden verklaard. Monolieten zijn solide geologische structuren die meestal uit één steen of rots bestaan en die door erosie aan het licht komen. De herkomst van het object in kwestie is echter onbekend.

Lokale autoriteiten hebben besloten om de formatie te verwijderen. Op de X-pagina van de Las Vegas Metropolitan Police Department staat in een bericht van 21 juni 2024: "Velen van jullie hebben vragen gesteld over de mysterieuze monoliet die onlangs is gezien in het noorden van Las Vegas. Gistermiddag hebben we geassisteerd bij het verwijderen van het object omwille van de openbare veiligheid en het milieu." De politie heeft bekendgemaakt dat "het onbekend is hoe het object op zijn locatie is gekomen of wie er verantwoordelijk voor zou kunnen zijn." De afmeting van de monoliet is 19,5 meter.

Advertisement

Monolieten over de hele wereld, een mysterie begonnen in 2020

Meteen na de ontdekking werd de monoliet weggehaald, maar het bracht een mysterie aan het licht dat teruggaat tot 2020, toen deze vreemde lichtgevende objecten over de hele wereld begonnen op te duiken. De monoliet in kwestie werd gevonden door het zoek- en reddingsteam van de politie van Las Vegas in de buurt van Gass Peak, dat deel uitmaakt van het uitgestrekte Desert National Wildlife Refuge.

Momenteel is dit de laatste verschijning van deze mysterieuze gespiegelde zuilen. In november 2020 verscheen een soortgelijke monoliet in de rode rotswoestijn van Utah, Mountain West, VS. Daarna zijn er monolieten gezien in Californië, New Mexico, Roemenië en zelfs in het centrum van Las Vegas op Fremont Street. Het gemeenschappelijke kenmerk is dat ze plotseling verschenen en net zo snel weer verdwenen. Nick Street, de luitenant van het Utah Department of Public Safety, verklaarde: "Dit ding komt niet van een andere wereld".

Waarom de monoliet van Las Vegas werd verwijderd

Het terrein in Las Vegas waar de verwijderde monoliet was verschenen

LVMPD/X

De formatie in Utah was ingebed in de rotsen in een gebied dat zo verspreid lag dat de locatie aanvankelijk verborgen werd gehouden, om te voorkomen dat mensen erop uit zouden trekken om ernaar te zoeken en het risico liepen te verdwalen. De coördinaten werden echter ontdekt en veel nieuwsgierige toeristen gingen er met de auto naartoe, waarbij ze de natuur beschadigden en veel afval achterlieten. De reden waarom de autoriteiten besloten de monoliet uit Las Vegas te verwijderen, is om te voorkomen dat dezelfde dynamiek zich herhaalt.

Het Desert National Wildlife Refuge, een federaal gebied, is een enorm natuurreservaat waar dikhoornschapen, schildpadden en zeldzame planten leven, allemaal soorten die hier beschermd zijn. Op dit moment bevindt de monoliet, die bestaat uit een plaat reflecterend metaal gemodelleerd naar een prisma en gelast met betonijzer en beton, zich na uit de grond te zijn getrokken waar het een diep gat achterliet, in een geheime opslagplaats, in afwachting van een beslissing van de autoriteiten over de beste manier om zich ervan te ontdoen.

 

Advertisement