Hier zijn de nieuwe groene bekers van Starbucks: vaarwel plastic rietjes, in plaats daarvan arriveert de tuitbeker

Janine image
door Janine

01 September 2019

Hier zijn de nieuwe groene bekers van Starbucks: vaarwel plastic rietjes, in plaats daarvan arriveert de tuitbeker
Advertisement

Het probleem van plasticvervuiling wordt steeds urgenter om op te lossen. De situatie wordt steeds ernstiger en de omstandigheden waarin de oceanen en waterwegen verkeren, zijn een duidelijke aanwijzing dat het niet langer mogelijk is om toe te kijken.

Plastic is overal om ons heen en we maken er al jaren heel veel gebruik van, en het is nu, meer dan ooit, gepast om te verminderen.

Samen met de instellingen en de vele organisaties die proberen praktische en innovatieve oplossingen voor het probleem voor te stellen, groeit het aantal grote bedrijven dat maatregelen neemt die het gebruik van plastic materialen kunnen bevatten, uitgaande van de voorwerpen die we dagelijks gebruiken. Rietjes bijvoorbeeld: laten we kijken wat de koffieketen Starbucks heeft bedacht om aan het milieu tegemoet te komen.

via Starbucks Stories & News

Advertisement
Starbucks

Starbucks

Het beroemde bedrijf met het groene logo, dat duizenden koffiehuizen over de hele wereld heeft, heeft besloten op een praktische en originele manier "stop" te zeggen tegen plastic rietjes. De bekers van Starbucks zullen in feite worden uitgerust met een dop van polypropyleen die, simpelweg door een speciale tuit, als een rietje fungeert.

Een oplossing die verwijst naar vergelijkbare voorwerpen die voor kinderen worden gebruikt, maar die zeer serieus en "volwassen" is. Alleen zou je eigenlijk kunnen denken dat je in plaats van het rietje een dop gebruikt die ook van plastic is gemaakt. Het polypropyleen waarvan het is gemaakt, is echter duurzaam, recyclebaar en herbruikbaar. Dit maakt deze doppen tot een evolutie in vergelijking met de klassieke rietjes.

Advertisement
Facebook

Facebook

Als we bedenken dat met dergelijke doppen miljarden plastic rietjes in alle Starbucks-koffiehuizen ter wereld zullen worden geëlimineerd, lijdt het geen twijfel dat een dergelijke vondst al een stap vooruit betekent met het oog op minder vervuiling.

De strategieën om de planeet te helpen in het scenario waarin we leven, die niet geruststellend zijn, bestaan, en ze moeten zo snel mogelijk en op de meest wijdverspreide manier in praktijk worden gebracht. Alleen dan kunnen we er echt zeker van zijn dat we een betere toekomst bouwen voor onszelf en voor de komende generaties.

Advertisement