Geiten herkennen emoties en voelen zich aangetrokken tot lachende en gelukkige mensen - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Geiten herkennen emoties en voelen zich…
Wat is slaapverlamming, de toestand waarin we wakker lijken te zijn in een nachtmerrie Superfoetatie: een even zeldzaam als buitengewone gebeurtenis

Geiten herkennen emoties en voelen zich aangetrokken tot lachende en gelukkige mensen

Door Janine
1.887
Advertisement

Het voelen van emoties en ze weten af te lezen op iemands gezicht, is niet langer een voorrecht van de mens. Om de waarheid te vertellen, is dit nooit zo geweest, maar een nieuwe studie onthult dat ook dieren empathisch kunnen zijn en mogelijk in staat zijn om de emoties van anderen te interpreteren. We hebben het niet over "traditionele" dieren, zoals honden of katten, maar over geiten. Het lijkt erop dat geiten menselijke gezichtsuitdrukkingen kunnen herkennen, die de voorkeur geven aan glimlachende en vriendelijke gezichten.

Geiten worden aangetrokken door gelukkige mensen - dit is het resultaat van een onderzoek aan de Queen Mary University of Londen. De studie zou een van de meest lieve dingen bevestigen die je ooit hebt gehoord: iedereen kan worden veroverd door een glimlach, ook dieren. Daarom openen zich nieuwe wegen om het emotionele leven van onze viervoeters te begrijpen, vooral geiten.

De studie stelt dat geiten op verschillende manieren op mensen kunnen reageren - met angst, vijandigheid of onverschilligheid, enz. - maar ze worden ongetwijfeld meer aangetrokken door mensen die een mooie glimlach laten zien.

foto: Unsplash

Het experiment werd uitgevoerd op een aantal geiten in Kant, in Groot-Brittannië en bestond uit het ophangen van twee zwart-witfoto's op een afstand van ongeveer 1,3 meter aan een muur van het testgebied. Vervolgens werd een geit binnen gelaten die zich vrij kon bewegen. Tijdens het experiment liepen de geiten naar de foto's met lachende gezichten, waaruit bleek hoe ze de voorkeur gaven aan mensen met een mooie glimlach in plaats van gezichten van boze mensen. Het effect bleek echter alleen significant te zijn als de foto rechts werd geplaatst: dit heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat geiten slechts één hersenkwab gebruiken om informatie te verwerken.

Deze schattige dieren lijken daarom perfect in staat om menselijke gezichtsuitdrukkingen te "lezen", waaruit blijkt dat niet alleen de mens dit belangrijke vermogen bezit.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt