7 redenen waarom je moet vermijden dat je foto's van je kinderen op internet publiceert - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
7 redenen waarom je moet vermijden dat…
Een Auschwitz-overlevende viert haar 104e verjaardag met haar 400 nakomelingen Een drijvende wolkenkrabber om de zeeën van afval te bevrijden en energie te produceren: het briljante idee van een architect

7 redenen waarom je moet vermijden dat je foto's van je kinderen op internet publiceert

Door Janine
4.301
Advertisement

Ooit betekende het maken van foto's van kinderen het vastleggen van de belangrijkste momenten en deze vervolgens te laten zien aan familie en vrienden. Tegenwoordig is dit niet langer het geval: kinderen worden op elk moment van de dag afgebeeld en de foto's worden op grote schaal verspreid via sociale netwerken.

In de Verenigde Staten is zelfs een term bedacht voor dit overmatig gebruik van foto's op sociale netwerken: sharenting. Maar deze gewoonte kan onze kinderen alleen schaden. Dit is waarom.

foto: Unsplash

1. Sommige foto’s kunnen een voorwendsel worden voor pesten

Volgens "Stop Bullying", een Amerikaanse vereniging tegen pesten, is 70% van de kinderen minstens één keer getuige geweest van geweld tegen andere kinderen. De foto's die het kind weergeven die als kind gepest werd, gevonden op het net, vertegenwoordigen vaak het gemakkelijkste excuus om te gebruiken.

2. Kwaadwillenden kunnen foto’s over de hobby's van je kind gebruiken 

Alle ouders laten graag zien hoe slim hun kind is. Daarom publiceren ze foto's van hun kinderen terwijl ze uitblinken in wiskunde of sport. Echter, deze foto’s, indien openbaar gemaakt, zijn gemakkelijke doelen voor kwaadwillende mensen die, wanneer ze ontdekken hoe ze kinderen kunnen benaderen, er geen moeite mee hebben om deze kennis over hun hobby's te gebruiken.

foto: Unsplash

3. De foto's van je kind kunnen worden gebruikt om geld in te zamelen

Degenen die te kwader trouw zijn, doen er alles aan om illegaal aan geld te komen. Er is ontdekt dat sommige criminelen op internet zoeken naar foto's van verdrietige kinderen die ze gebruiken om geld te vragen voor de zorg van een ziek kind.

4. Kwaadwillenden kunnen toegang tot jouw account of het account van je kind krijgen

Elke seconde worden ongeveer 95 wachtwoorden en accounts gestolen. Wie persoonlijke informatie op internet publiceert, loopt meer risico. Vooral degenen die de naam van hun kinderen gebruiken als wachtwoord voor sociale netwerkprofielen en tegelijkertijd informatie over hun kinderen publiceren, kunnen gemakkelijk worden gehackt.

5. Foto's van half ontblote kinderen lopen gevaar op internet

Het Australische bedrijf Office of the Safety Commissioner, dat zich toelegt op online veiligheid, heeft een site voor volwassenen ontdekt met 45 miljoen foto's van kinderen. Deze foto's waren hier en daar verzameld op sociale netwerken.

Advertisement
foto: Pixabay

6. Publiceer nooit gegevens over de verplaatsingen van je kind

Het publiceren van gegevens over de school of sportschool waar je kind naar toe gaat, kan zeer riskant zijn: kwaadwillenden gebruiken deze informatie om zich voor te doen als vrienden van de familie en ontvoeren kinderen. In een sociaal experiment gedroegen sommige acteurs zich als ontvoerders van minderjarigen. Het bleek dat, na een paar woorden te hebben gewisseld, bijna alle kinderen bereid waren de "ontvoerders" te volgen, waar ze ook heen gingen.

7. De foto’s van je kinderen kunnen worden gebruikt voor commerciële doeleinden

Journalist Dmitry Tokmetsis en ontwerper Yuri Virman besloten een sociaal experiment uit te voeren: ze selecteerden enkele foto's van kinderen op Flickr en lanceerden een website met hun afbeeldingen erop. Foto's op Flickr worden gepubliceerd onder een Creative Commons-licentie. Wanneer een bedrijf openbare afbeeldingen van Flickr gebruikt, overtreedt het daarom geen enkele wet.

Het openbaar maken van foto's van een kind kan erg gevaarlijk zijn voor zijn veiligheid. Vermijd het zoveel als je kunt!

Source:

Tags: KinderenNuttig
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt