In Alaska is er een massale sterfte onder zalmen: ook dit is een effect van de opwarming van de aarde - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
In Alaska is er een massale sterfte…
Al meer dan 20 jaar wordt de aarde niet meer groen: er is steeds meer woestijnvorming Online beveiliging: 5 trucs om een onfeilbaar en onvergetelijk wachtwoord te maken

In Alaska is er een massale sterfte onder zalmen: ook dit is een effect van de opwarming van de aarde

Door Janine
428
Advertisement

De hittegolf die Alaska sinds juli 2019 overviel blijft aanhouden. Met name in de havenstad Anchorage worden zeer hoge temperaturen geregistreerd, die de omgeving op de proef stellen. Volgens CNN is de buitensporige temperatuurstijging dodelijk geweest voor duizenden zalmen. De wetenschappers kwamen op de plek aan nadat ze waren gewaarschuwd door de talloze berichten van de bewoners van het gebied; bij hun aankomst zagen ze een uitgestrektheid van levenloze zalmen.

via: CNN
foto: Freepik

Wetenschappers hebben uitgebreid onderzoek gedaan naar de lichamen van de levenloze vissen en alle mogelijke opties geanalyseerd. Uit de resultaten van de uitgevoerde tests bleek dat de oorzaak van de sterfte van zalmen geen parasiet of bacterie was, geen infectie, maar de abnormale hittegolf die de watertemperatuur plotseling deed stijgen.

De temperaturen in het gebied, een paar dagen voor de trieste gebeurtenis, waren op zijn zachtst gezegd verontrustend: 27.6°C! Er wordt aangenomen dat dit de temperaturen zijn waaraan we moeten wennen, verwacht voor 2069. De zalm zou niet bestand zijn tegen de hitte en zou zijn gestorven aan een hartstilstand of verstikking, omdat warmte ook de zuurstof in het water vermindert.

Een catastrofale gebeurtenis die ons moet doen nadenken over wat het lot van onze planeet zal zijn als we er niet goed voor beginnen te zorgen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt