10.000 kamelen zullen worden gedood in Australië om te voorkomen dat ze te veel water drinken in droogtegebieden

Janine image
door Janine

08 Januari 2020

10.000 kamelen zullen worden gedood in Australië om te voorkomen dat ze te veel water drinken in droogtegebieden
Advertisement

Meer dan 10.000 kamelen worden afgeschoten door helikopters om te voorkomen dat ze te veel water drinken in door droogte getroffen gebieden in het zuiden van Australië. Professionele jagers beginnen op woensdag 8 januari 2020 na een officieel bevel van de Aboriginal leiders in de gebieden van Anangu Pitjantjatjara Yankunytjatjara met afschieten. De lokale bevolking klaagde dat de dieren de gemeenschappen binnenkwamen en verwoesting aanrichtten terwijl ze zochten naar beschikbare waterbronnen, waaronder kranen en tanks.

via The Australian

Advertisement
Pexels

Pexels

De dieren worden ook gedood vanwege de bezorgdheid over de uitstoot van broeikasgassen, omdat deze dieren methaan uitstoten dat overeenkomt met één ton kooldioxide per jaar, volgens het officiële document van het Australische ministerie van Milieu en Water. Een woordvoerder van het ministerie van Milieu en Water van Zuid-Australië zei dat het groeiende aantal kamelen voor verschillende problemen in de regio heeft gezorgd:

"Dit resulteerde in aanzienlijke schade aan de infrastructuur, gevaar voor gezinnen en gemeenschappen, verhoogde begrazing in het gebied en kritieke problemen voor het welzijn van dieren als sommige kamelen sterven van dorst of elkaar vertrappen om toegang te krijgen tot het water”, zegt de woordvoerder.

Advertisement
Gerald Simmons/Flickr

Gerald Simmons/Flickr

"In sommige gevallen hebben dode dieren belangrijke waterbronnen en culturele locaties besmet", vervolgt de Australische woordvoerder. De operatie om de bevolking van Zuid-Australië te controleren, duurt vijf dagen. De karkassen van de kamelen zullen worden gedroogd voordat ze worden verbrand of begraven, zoals gemeld door het ministerie.

Kamelen werden in de 19e eeuw vanuit India en Afghanistan in Australië geïntroduceerd en gebruikt voor transport en bouw. Als de slachting niet zou plaatsvinden, zou hun bevolking om de 8-10 jaar verdubbelen, wat de ernstige gevolgen van de droogte op het continent zou vergroten.

Advertisement